All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

15 Jaar MoJuice: “Creativiteit en Vernieuwing Blijven Kernwaarden”

Op deze bijzondere mijlpaal van het 15-jarige bestaan van MoJuice, het cross-media productiehuis gevestigd in Leuven, is het een moment om terug te kijken op de evolutie en vooruit te kijken naar de uitdagingen in de nabije toekomst. Samen met medeoprichter Stefan Uytterhoeven nemen we een duik in het verleden en bespreken we de dynamiek van MoJuice, dat in anderhalf decennium is uitgegroeid tot een toonaangevende speler op het gebied van video, digitale activaties, livestreams en meer.

MoJuice, ontstaan uit de samenwerking tussen Stefan Uytterhoeven en Geert Geuten, vond zijn oorsprong in de gedeelde passie voor muziek. Uytterhoeven deelde zijn ervaring als dj, terwijl Geuten zijn sporen verdiende als muzikant. Hun paden kruisten elkaar opnieuw na de studententijd in Leuven, wat leidde tot het idee om samen iets te ondernemen. “Het was een natuurlijke evolutie, gezien Geert’s expertise in nieuwe media en mijn eigen intrinsieke interesse daarin,” herinnert Uytterhoeven zich.

Een Succesvolle Start met Vernieuwende Concepten

MoJuice begon met een opmerkelijk project, een netwerkevenement met een digitale twist, nog voordat digitale interactie de norm werd. Uytterhoeven herinnert zich de pioniersgeest: “We creëerden een soort MySpace waar deelnemers hun interesses deelden, waarna ze op basis daarvan in groepen werden ingedeeld voor netwerksessies.” Dit avant-gardistische evenement was een succes en zette de toon voor wat komen ging.

Hoewel de oorspronkelijke focus van MoJuice op beeld en animatie lag, evolueerde het snel naar grootschalige projecties en mappings op verschillende oppervlakken. Dit vormde de opmaat naar de reclamewereld, waar MoJuice zich profileerde met niet-alledaagse formats. Uytterhoeven vertelt enthousiast over projecten zoals ‘The Axion Banner Concerts’ voor Dexia Bank, waarbij korte video’s van muzikanten werden geïntegreerd in online reclameformaten.

Niet tevreden met conventionele benaderingen, zette MoJuice haar stempel op festivals met merkactivaties, vertaald naar boeiende social media-producties. Interactieve Facebook-content, waarin deelnemers zichzelf in een groter verhaal konden terugvinden, was een van de pioniersinitiatieven. Creativiteit gemengd met technologie bleef de rode draad en transformeerde in de loop der jaren naar games, AR, VR en digitale signage-oplossingen, inclusief integratie van AI-tools.

Innovaties Tijdens de Coronaperiode

Tijdens de uitdagende periode van de coronacrisis wist MoJuice zich te onderscheiden met het streamingplatform Wavely. Het bedrijf, dat al ervaring had met iPad-platformen en een eigen studio bezat, kon snel inspelen op de groeiende vraag naar livestreaming. Uytterhoeven herinnert zich de intensieve betrokkenheid tijdens die periode: “We waren dagelijks bezig met streamen, en vandaag blijven we zeer actief in digitale content en digital signage-toepassingen voor musea.”

Een Traject van Hoogte- en Dieptepunten

Het bedrijf heeft ook als organisatie een traject van 15 jaar doorgemaakt, met hoogte- en dieptepunten. De oprichting in 2008, temidden van een economische crisis, leidde tot initiële zorgen, maar MoJuice wist zich te onderscheiden met innovatieve projecten. Na een snelle groei volgde een fase van downsizing en gestage heropbouw tot 2019.

Het jaar 2020, met de uitbraak van de coronacrisis, werd een keerpunt. MoJuice moest zichzelf opnieuw uitvinden en tijdelijk inkrimpen. De overname door de PFL Group in 2022 bracht stabiliteit en opende de deuren naar grotere projecten. Uytterhoeven is trots op de huidige structuur en het team, en benadrukt dat de basislaag er nu ligt, waardoor het gemakkelijker is om nieuwe talenten aan boord te krijgen.

Gedenkwaardige Projecten en Toekomstige Uitdagingen

Reflecterend op 15 jaar geschiedenis noemt Uytterhoeven enkele memorabele projecten, waaronder de Deviltime-campagne met een opvallende deepfake van oud-bondscoaches Goethals en Thys. Ook benoemt hij de spectaculaire onthullingsshow voor BMW en het tot leven brengen van de stadsparabel “De Kus” in Hasselt. Ondanks het noemen van vijf projecten, wijst Uytterhoeven erop dat er nog veel meer te ontdekken is op de speciale projectpagina van MoJuice.

Wat betreft de toekomst ziet Uytterhoeven de uitdaging in de snelheid van voortdurende veranderingen. Hij voorspelt een revolutie vergelijkbaar met de opkomst van internet en benadrukt de noodzaak om zich voortdurend aan te passen. Binnen de PFL Group wil MoJuice zijn rol optimaliseren zonder de ambitie van grootschalige groei, maar eerder gericht op het blijven creëren van leuke en vernieuwende projecten.

Met 15 jaar aan ervaring achter de rug blijft MoJuice een dynamische speler in de wereld van cross-media productie, vastbesloten om creativiteit en vernieuwing hoog in het vaandel te houden.

Cross-Media Productiehuis – Mojuice

Shares

Pin It on Pinterest