All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

3square: Unieke meeting -en eventlocaties in Oost-Vlaanderen

Bij 3square kan je terecht voor elke soort bijeenkomst van jouw bedrijf in een professionele omgeving. Zo heeft het bedrijf een aantal eventlocaties in portefeuille, zoals 3square Village in Zwijnaarde en de Oude Vismijn in Gent – en biedt het verschillende zalen aan voor kleine of grote groepen met catering door lokale partners. Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline, sprak erover met Steven Droogers, CEO van 3square Events NV sinds begin 2022.

“Tijdens de Coronapandemie zijn we, net als zoveel andere bedrijven, niet kunnen ontsnappen aan de realiteit,” stelt de CEO. “De groeiplannen die er waren van vòòr de pandemie hebben toen een flinke knauw gekregen. Afgelopen jaar was er dan ook een van transitie waarin we bestaande locaties hebben moeten herpositioneren en niet rendabele locaties afgestoten werden. Echter, bij aanvang van het nieuwe jaar, kunnen we opnieuw kijken naar expansie, gericht op mooie historische eventlocaties in en rond Gent en Oost-Vlaanderen. Dat is onze ambitie.”

Op 3square Village Zwijnaarde, ten zuiden van Gent waar het allemaal begon zo’n negen jaar geleden, werd een verandertraject ingeluid waarbij het bedrijf vandaag inzet op culinair vergaderen. “We hebben de catering terug in eigen handen genomen en hebben samen met een aantal lokale partners, zoals o.a. Alice, Louisianna, Eetoile, een heel mooi aanbod gemaakt van culinaire broodjes tot privé-diners. Zo zijn we een alliantie aangegaan met een aantal kwaliteitsvolle merken uit de streek waarbij we het aanbod van culinair vergaderen in de markt zetten om ons te onderscheiden.” Daarnaast werd het voormalige restaurant omgebouwd tot Zaal Rijvissche. “Hiermee richten we ons vooral op de particuliere markt,” licht Steven Droogers toe. “In de week is de zaal nog steeds beschikbaar voor opleidingen, seminaries e.d., maar tijdens het weekend stellen we die ter beschikking van particulieren voor verjaardagsfeestjes, babyborrels e.d. Feesten tot 150 personen kunnen er doorgaan. De uitstekende bereikbaarheid, ruime parking en functionele bar -en keuken zijn de voornaamste troeven van deze zaal waarvoor nog maar pas een nieuwe website gelanceerd hebben.”(www.zaalrijvissche.be)

Focus op historische locaties

3square wil in 2023 ook een aantal nieuwe locaties in de markt zetten. “In eerste instantie zal dat Het Godshuis zijn,” aldus de CEO. “De meeste mensen kennen dit iconische gebouw nog van de trouwfeesten van weleer. We hadden reeds de ambitie om het twee jaar geleden in volle glorie in de markt te zetten, helaas hebben we toen te maken gehad met verregaande vandalisme en waren de kosten tijdens Corona te hoog om het gebruiksklaar te maken. In samenwerking met het Rode Kruis werd er grondig gerenoveerd en kreeg een deel van het enorme gebouw een herbestemming als opvangcentrum. Nu de renovatie afgerond is, is er opnieuw activiteit in het gebouw en dit voorjaar gaan we de crypte en kapel terug openstellen voor events en feesten.”

De groep rond vastgoedinvesteerders Stefaan Vallaeys en Johan Goossens denkt nog aan andere locaties, maar wil niet overhaast te werk gaan. “We nemen onze tijd. Corona heeft geleerd dat deze sector zeer volatiel en onvoorspelbaar is. Naast het optimaliseren van onze bestaande sites loopt er nog een digitaliseringstraject waarbij we onze zalen via een online boekingssysteem willen beschikbaar maken. Het is evenwel de bedoeling om de locaties die reeds in portefeuille van de groep zitten, maar nog niet door ons worden uitgebaat, zoals bijvoorbeeld Artcube, om die in de toekomst toe te voegen. We willen daarin zeker niet te snel in gaan maar het blijft wel onze ambitie om unieke en historische locaties rondom de Gentse agglomeratie te kunnen aanbieden aan de professionele én particuliere markt ” aldus nog de CEO.

www.3square.be
www.oudevismijn.be
www.zaalrijvissche.be

Unieke vergaderzalen Gent – 3Square Gent

Congres- en feestlocatie Gent – De Oude Vismijn by 3Square

Congrescentrum in Waals-Brabant – 3Square Brabant-Wallon

Shares

Pin It on Pinterest