All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

5 trends om in de gaten te houden in 2023

Tijdens de pandemie waren we allemaal gedwongen om bijna volledig online te werken, waardoor de ontwikkeling van veel nieuwe digitale technologieën een impuls kreeg. De afgelopen twee jaar hebben virtuele evenementen een enorme vlucht genomen. Nu overal ter wereld eindelijk weer persoonlijke evenementen opduiken, is de evenementenbranche niet meer zoals vroeger. Dus hoe passen organisatoren van evenementen zich aan dit dappere nieuwe normaal aan?
Laten we eens kijken naar 5 trends die je absoluut moet volgen in 2023!

TREND 1 – Het beste van twee werelden

Dat unieke gevoel van saamhorigheid dat we bij persoonlijke evenementen aantreffen, kan eenvoudigweg niet worden vervangen door de virtuele ervaring. Toch kunnen we de vele voordelen van online evenementen niet over het hoofd zien. Gelukkig hoeft u niet meer te kiezen! Mix gewoon de meest dynamische elementen van virtuele en in-person evenementen tot één krachtige cocktail en voila! een evenement dat niemand onberoerd laat.

TREND 2 – Ontwerp met een doel

Tegenwoordig creëren alleen op maat gemaakte ervaringen echte impact. Dankzij datagedreven ontwerpen is het nu perfect mogelijk om zeer gepersonaliseerde ervaringen te creëren. Wanneer u technologie gebruikt om de harten en geesten van uw doelpubliek te begrijpen, kunt u het evenementformaat, de lengte, de opkomst, de locatie en nog veel meer aanpassen aan de behoeften en doelstellingen van uw doelgroep. Zorg dus voor die gegevens en begin met plannen!

TREND 3 – Versterk uw gemeenschap

Betekenisvolle relaties opbouwen is de sleutel tot elk succesvol evenement. Je wilt je publiek bereiken en je wilt dat ze ook met elkaar in contact komen. Om authentieke connecties te stimuleren, is het tijd om out of the box te denken en een gemeenschap op te bouwen ver buiten de grenzen van het evenement. Verbindingen stimuleren en voeden van voor de start van het evenement tot lang erna, creëert een sterk gevoel van gemeenschap en doelgerichtheid. Het is precies dit dat betrokkenheid stimuleert.

TREND 4 – Totale onderdompeling

Virtuele evenementen hebben enorme voordelen, maar zullen nooit echte menselijke interactie kunnen vervangen. Gelukkig kun je met veel nieuwe technologieën (zoals virtual reality, avatars, Metaverse, NFT’s…) een niveau van betrokkenheid stimuleren dat vergelijkbaar is met een echte ervaring. Alle nieuwe en komende technologische mogelijkheden zullen de evenementenindustrie in de lucht gooien, en je moet er klaar voor zijn als ze landen.

TREND 5 – Laten we plezier maken

Het is cruciaal om je te onderscheiden van de massa en de ogen van je deelnemers op de prijs gericht te houden. Een manier om dat te doen, is wat speelsheid en entertainment toevoegen aan uw evenement. Het antwoord ligt recht voor ons: de evenementenindustrie gamificeren. Spelletjes spelen is niet langer alleen voor jongere generaties, en gamified oplossingen zullen steeds vaker een cruciale rol spelen om uw publiek betrokken te houden.

U hebt de visie, wij hebben de technologie. Laten we samen inspireren! Neem contact op met Eventronics!

Technology support for hybrid events – Eventronics

Shares

Pin It on Pinterest