All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Utopolis organiseert deze zomer al de 19e editie van de Drive-In Movies

Openluchtfilms kijken vanuit skybox: Coca-Cola Drive-In Movies blijven zichzelf heruitvinden voor 19e editie

  • Mechelen Beach uitgebreid met skybox, drive-through en voetbalterrein
  • Turnhout krijgt sfeervol strand en drive-through

Utopolis organiseert deze zomer al de 19e editie van de Drive-In Movies. In juli en augustus kan je bijna elke dag genieten van blockbusters als ‘Jurassic World’, ‘Ted 2’, ‘Magic Mike XXL’ en ‘Ant-Man’ op het (aangelegde) strand in Mechelen (De Nekker) en Turnhout (parking Bobbejaanland). De eerste vertoning zal plaatsvinden op 26 (Turnhout) en 27 (Mechelen) juni.

Spectaculaire skybox in Mechelen

Naar goede gewoonte wordt het terrein De Nekker in Mechelen omgetoverd tot een heuse festivalweide met strand, trendy bar, live dj en jacuzzi’s.

Nieuw dit jaar is de spectaculaire skybox. Vanuit de skybox zal je op comfortabele wijze, hoog en droog, naar de film kunnen kijken met een koel drankje binnen handbereik. Ideaal voor wie geen auto heeft, of wat meer luxe wenst.

Daarnaast kan je je dit jaar voor de start van de film sportief uitleven op het Telenet-voetbalterrein.

Turnhout krijgt sfeervol strand

Vorige zomer werden de Drive-In Movies voor het eerst georganiseerd op de parking van Bobbejaanland.

“De Drive-In Movies zijn een blijvend succes”, aldus Tanja Piessens, woordvoerder van Utopolis België. “Vorig jaar gingen we in op de vraag van het publiek om een tweede locatie te openen. In samenwerking met Bobbejaanland konden we dit waarmaken. Dit jaar gaan we weer een stapje verder. Zo is het strand klaar voor een toenemend aantal bezoekers en zal de zomerse festivalsfeer nog nadrukkelijker aanwezig zijn.”

Simpel en snel: drive-through ingang

Wie al deze beleving maar niets vindt en gewoon snel een leuke blockbuster wil meepikken, komt dit jaar ook aan zijn trekken. Zowel in Mechelen als in Turnhout wordt er een zogenaamde drive-through geïnstalleerd.

“Dat is een poort waar je doorrijdt met de auto en je meteen je popcorn en drankje kan bestellen en meenemen. Net als een drive-through bij foodketens eigenlijk. Zo hoef je dus zelfs je auto niet meer uit, als je hier geen zin in hebt”, verduidelijkt Piessens.

Al 19e editie

In Amerika gaat het blockbusterseizoen steeds van start in het begin van de zomer. Op traditionele wijze worden de nieuwste films er in openlucht bewonderd vanuit de auto. Geïnspireerd door deze typisch Amerikaanse manier van film kijken, organiseerde Utopolis in 1996 voor het eerst de Drive-In Movies.

Met de Drive-In Movies heeft de bioscoopketen de ultieme manier gevonden om ook tijdens de zomermaanden een groot cinemapubliek aan te trekken. Het concept is ondertussen al aan zijn 19e editie toe en geldt als een vaste waarde tijdens de zomermaanden. Deze zomer staan alvast ‘Jurassic World’, ‘Ted 2’, ‘Magic Mike XXL’ en ‘Ant-Man’ geprogrammeerd. Het volledige programma wordt op 15 juni bekendgemaakt.

Praktisch

Wanneer:
Turnhout: vanaf vrijdag 26/6 tem 29/8 (donderdag t.e.m. zondag)
Mechelen: vanaf zaterdag 27/6 tem 29/8 (woensdag t.e.m. zondag)

Deuren openen om 19u in Mechelen en om 19u30 in Bobbejaanland.
De film start rond 22u, bij zonsondergang.

Opgelet: Er kunnen geen tickets worden gereserveerd, dus kom op tijd om zeker te zijn van een plaatsje.

Prijs:
6 EUR/persoon
Gratis voor chauffeurs van oldtimers (behalve op vrijdag en zaterdag), mits het voorleggen van een geldig bewijs

Adres:

Sport- en recreatiedomein De Nekker
(Via de parking van Utopolis Mechelen)
Spuibeekstraat 5
2800 Mechelen

Parking Bobbejaanland
Olensteenweg 45

2460 Lichtaart

Wens je meer info?

Surf dan naar www.utopolis.be/drive, ga naar onze Facebookpagina of volg de hashtag #driveinmovies op Twitter.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/nl-69088-11682-47360-meeting-rooms-utopolis-unieke-locatie-voor-uw-bedrijfsevenement–utopolis-bioscopen.html

Shares

Pin It on Pinterest