All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Aan de slag met de meeting- en congresbarometer

Ben je een venue in Vlaanderen waar meetings en congressen worden georganiseerd? Wil je een bloeiende activiteit met een goede bezetting, maar heb je geen idee waar je staat?

Dan is de meeting- en congresbarometer zeker iets voor je! De tool geeft je de kans je concurrentiële positie te bepalen ten opzichte van je collega-venues. Ook kan je heel wat te weten komen over je stad/regio: het gemiddeld aantal deelnemers per event of de gemiddelde duurtijd, het aantal events dat tijdens een bepaalde periode plaatsvonden, de meest voorkomende sectoren die een event organiseerden, enz…..

De meeting- en congresbarometer, ontwikkeld door Toerisme Vlaanderen samen met de congressteden in Vlaanderen, geeft je dus een antwoord op heel wat vragen.

De tool kan ook de internationale zichtbaarheid van je stad/regio verbeteren. Hoe meer meetings en congressen worden opgeladen, hoe een accurater totaaloverzicht we kunnen doorgeven aan ICCA (International Congress and Convention Association) en hoe hoger je stad/regio scoort in de ranking van internationale congresbestemmingen. Hoe hoger de score, hoe beter de aantrekkelijkheid van je regio naar internationale associaties toe.

Wat is de meeting- en congresbarometer?

De meeting- en congresbarometer is een afgeschermde online tool die het voor je venue mogelijk maakt ​om per kwartaal een overzicht van meetings, congressen en events die plaatsvonden op te laden. Ook geeft de tool de mogelijkheid te rapporteren en te benchmarken.

Kortom de meeting- en congresbarometer biedt de volgende opportuniteiten:

  • hulpmiddel bij strategische en operationele planningen
  • basis om je werking onderbouwd verder uit te werken
  • benchmark- en rapportagemodule die het voor je mogelijk maakt extra inzichten te verkrijgen in de eigen activiteit en deze van je regio (geaggregeerde gegevens)
  • basis voor verdere ondersteuning en professionalisering van je werking

Wens je graag deel te nemen of heb je bijkomende vragen? Neem dan een kijkje op de website of stuur een mailtje naar: congresbarometer@toerismevlaanderen.be.

VisitFlanders CVB – ToerismeVlaanderen

Shares

Pin It on Pinterest