All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Alfa Romeo Storico – Autoworld

Al vanaf de eerste dag van de zomervakantie krijgt het legendarische Milanese merk Alfa Romeo de ereplaats bij Autoworld Brussels.
Aan de hand van meer dan 50 legendarische modellen wordt de 112-jarige geschiedenis van het Cuore Sportivo uiteengezet.
Deze expositie wordt georganiseerd door Autoworld in nauwe samenwerking met de belangrijkste Alfa clubs, het Nationaal Automobielmuseum van Mulhouse, Alfa eigenaars, Corrado Lopresto; een privéverzameling van Italiaanse prototypes en Alfa Romeo Belgium (Stelantis).
Op zondag 3 juli organiseert de Alfa Romeo Quadrifoglio Belgio Club een uitzonderlijke Rally met vertrek voor het Koninklijk paleis en aankomst in het Jubelpark, voor de ingang van Autoworld.
Op de Esplanade zal een ‘concours d’élégance’ plaatsvinden met een 150-tal deelnemende auto’s.

Op de Herman De Croo Plaza, op de eerste verdieping van het museum, worden de historische modellen geëxposeerd. Vooroorlogse, weg-, Race- en zeldzame wagens, zoals een Giulietta Sprint en een Spider, de 2600 Sprint & 2000 Spider, een Montreal, een Giulia Sprint GT Veloce, een Spider Coda Tronca, een GT 1600 Zagato, een Giulia GT 1300 Scalino, een GT 1300 Junior, een 2000 GTV, een Alfasud, een Alfasud TI en een Alfasud Sprint, een Giulietta Turbodelta, een Alfa 90, een Alfa 75 2.5 QV, een Alfa 6 en nog vele andere.
Het ‘National Automobile Museum’ in Mulhouse stelt een prachtige Alfa Romeo 8C Pininfarina uit 1936 ter beschikking, die in datzelfde jaar de Mille Miglia heeft gewonnen.
Daarnaast zal een deel van de tentoonstelling gewijd zijn aan vijf uitzonderlijke prototypes uit de fantastische collectie van Corrado Lopresto. De Lopresto-collectie is de belangrijkste verzameling Italiaanse prototypes ter wereld van 1901 tot op heden. Veel exemplaren zijn uniek, op maat gemaakt met bijzondere kenmerken (zeldzame exemplaren, bijzondere series, nummer 1 chassis, auto’s van bekende eigenaren, …). De meeste van deze auto’s vielen in de prijzen in Villa d’Este en Pebble Beach.

Ook zullen er tal van miniatuurwagens te bezichtigen zijn in de vele diorama’s die tussen de verschillende wagens gepresenteerd staan.

Tot slot zal Alfa Romeo Belgium (Stelantis) op de benedenverdieping enkele wagens uit het huidige gamma presenteren.

Infos bezoekers:
www.autoworld.be of +32 2 736 41 65

Shares

Pin It on Pinterest