All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Antwerpen – waar de stad je locatie is – voorvertoning op IBTM

Antwerp Convention Bureau onthulde vandaag haar proactieve internationale aanbod en merk op IBTM.Na een grondige evaluatie en samenwerking met aankopers, industriespecialisten, bestemmingsdeskundigen en marketeers, heeft Antwerp Convention Bureau haar focus op de proactieve ontwikkeling van internationale inkomende conferenties voor de bestemming getoond.

“Als je naar Antwerpen komt, is de stad je locatie. In Antwerpen huur je niet alleen een locatie of boek je een hotel, je omarmt een hele stad. Elke straat, elk park en elk restaurant wordt er deel van. Dankzij de intieme omvang van de stad, maar ook dankzij onze gastvrije en flexibele mentaliteit, kunnen congressen resoneren buiten de congreszaal,” zei Tadeja Pivc Coudyser, CEO van Antwerp Convention Bureau vandaag tijdens de preview van het nieuwe internationale aanbod en merk van de stad op IBTM in Barcelona.

Door zich te positioneren als een intieme en veelzijdige stad met een focus op het leveren van op maat gemaakte evenementoplossingen, wil Antwerpen zich onderscheiden van haar concurrenten door optimaal gebruik te maken van het feit dat de stad moderne infrastructuur, een compact en toegankelijk aanbod en een rijke geschiedenis perfect combineert in het centrum van de wereldhandel.

Met “The City is Your Venue” als kernboodschap voor een belangrijk deel van haar toekomstige activiteiten, zal het team van The Antwerp Convention Bureau zich richten op internationale organisaties die congressen, vergaderingen en evenementen naar de stad willen brengen, met een bijzondere focus op de associatiesector. Naast proactieve marketing van de stad, zal het team van het CVB ook associatie- en bedrijfsorganisatoren ondersteunen tijdens de hele levenscyclus van elk evenement dat ze naar de Belgische stad brengen.

Pivc Coudyser vervolgt: “Antwerpen is een stad die zich gemakkelijk opent voor organisatoren en hun afgevaardigden. Ze is veelzijdig en aanpasbaar, zodat bezoekers haar kunnen ervaren op een manier die aangepast is aan hun behoeften. Antwerpen beschouwt niemand als vanzelfsprekend. Congressen, die vaak jarenlang minutieus worden voorbereid, doen er in Antwerpen meer toe, want in Antwerpen zijn ze niet zomaar een congres, ze worden het hoofdevenement.”

Koen Kennis, Vice Burgemeester van Antwerpen, licht toe: “Dit is een opwindende tijd voor onze stad, en het is fantastisch om te zien dat Antwerp Convention Bureau een stap voorwaarts zet en onze ongelooflijke bestemming zo sterk promoot bij de internationale bedrijfsevenementensector. Het concept ‘The City Is Your Venue’ past perfect bij onze toegankelijke, laagdrempelige en persoonlijke stad en ik kijk ernaar uit om met het team van Convention Bureau samen te werken om de komende maanden en jaren nog meer business voor Antwerpen binnen te halen.”

De preview werd bijgewoond door vertegenwoordigers van toonaangevende verenigingen uit de hele wereld en de internationale pers. Gerard Lebeda, secretaris/penningmeester van de Raad van Bestuur van de International Society for Urban Health, die de lancering bijwoonde, voegde eraan toe: “Antwerpen is een bestemming die ik al vaak bezocht heb en ik kijk ernaar uit om in de nabije toekomst terug te keren. Het is een bruisende stad met een geweldig aanbod voor de associatie- en bredere evenementenmarkt. De plannen van Antwerpen om het aanbod van de stad te verbeteren en haar focus op het bieden van een op maat gemaakte en gepersonaliseerde service zal haar echt helpen om zich te onderscheiden in een drukke markt en ik ben er zeker van dat hun voortdurende activiteiten aanzienlijke vruchten zullen afwerpen.”

In het afgelopen jaar heeft Antwerp Convention Bureau de stad geholpen bij het genereren van belangrijke nieuwe conferenties en evenementen, waaronder meer dan 20 grote evenementen (500 personen +) in de komende drie jaar, die meer dan 21.000 mensen naar de stad zullen brengen.

Samen met Antwerp Convention Bureau op hun stand op IBTM waren:

  • Een kamer met een ZOO
  • Botanisch heiligdom Antwerpen
  • FLI Groep
  • Handelsbeurs Antwerpen
  • Hilton Antwerpen Oude Stad
  • Radisson Blu Astrid Hotel Antwerpen

Antwerp Convention Bureau

Shares

Pin It on Pinterest