All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Belgisch Event Agency ‘MEETMARCEL’ wint goud op World BEA in Rome

Vrijdagavond, in Rome, zijn de World BEA 2023 awards uitgereikt. De World BEA, verzamelt de sterkste event cases voor een internationale jury die de prijzen in de verschillende categorieën toekent. MEETMARCEL, een Belgisch Event Agency, viel meermaals in de prijzen met hun event OKKULT, georganiseerd voor Jobfixers. Naast Goud in de hoofdcategorie B2B, won MEETMARCEL ook Brons in de subcategorie ‘festivities’ en de prijs voor ‘Best creativity’. Vorige week zijn de nationale BEA awards uitgereikt in Antwerpen en ook hier won MEETMARCEL goud.

De World BEA, een internationaal festival voor events en live communicatie, verzamelt de sterkste event cases zoals Ferrari car launches, de openingsceremonie WK Qatar, UAE, etc. In de B2B categorie won MEETMARCEL goud voor hun event OKKULT en lieten Google en Volkswagen achter zich. Ook de bronzen prijs in subcategorie ‘festivities’ en de prijs voor ‘Best creativity’ gingen naar het Belgisch Event Agency.

Jobfixers kent grote uitdagingen bij de inclusie en integratie van bepaalde profielen in een snel veranderende maatschappij. Voor het event OKKULT, georganiseerd voor Jobfixers, inspireerde MEETMARCEL zich op ‘Inferno’ van Dante Alighieri en op het schilderij ‘Mappa dell’Inferno’ van Sandro Botticelli.

Voor het toekennen van de drie awards voor OKKULT motiveerde de internationale jury van marketeers en pers zich als volgt: ‘very interesting event, the allegorical use of Dante’s Inferno to promote hiring ‘different or unusual, inclusive’ profiles is really smart, congrats!’

Jobfixers is een Belgisch bedrijf actief in de uitzendsector en om hun zesjarig bestaan gepast te vieren deden ze beroep op MEETMARCEL om dit event te organiseren en in goede banen te leiden. Jobfixers wordt geconfronteerd met enorme uitdagingen bij de inclusie en integratie van bepaalde profielen, gecombineerd met een snel veranderende samenleving en een onzekere markt.

MEETMARCEL vond inspiratie in een 14e-eeuws literair meesterwerk geschreven door de Italiaanse schrijver Dante, La Divina Commedia. In zijn reis door de hel (‘Inferno’), zijn er ontmoetingen met wezens die spirituele waarden hebben afgewezen en hun menselijke hoop verloren hebben. Dante’s universele boodschap past perfect bij de uitdagingen waarmee Jobfixers geconfronteerd wordt.
Voor de praktische uitvoering baseerde MEETMARCEL zich op ‘Mappa dell’Inferno’ van Sandro Botticelli. De negen concentrische cirkels, bewoond door onzichtbare wezens die de gasten confronteren met de vraag wat vreemd is en wat als normaal wordt beschouwd, stonden model voor de steigerconstructie.

Voor de creatie van de figuren werkte MEETMARCEL samen met het Mechelse theatergezelschap Abattoir Fermé van theatermaker Stef Lernous.

OKKULT ging in het voorjaar door voor 1.000 genodigden en er werkten 40 acteurs en 20 performers aan het event mee.

Bekijk hier de OKKULT video

‘Het is fantastisch om als creatief team een actueel thema als inclusie te kunnen koppelen aan één van de meesterwerken uit de West-Europese literatuur. Dat een schilderwerk van Botticelli dan ook nog eens de basis vormt van de praktische uitwerking maakt dit een uniek event waarbij theaterwereld en eventwereld de handen in elkaar geslagen hebben met een verbluffend resultaat.’ – Bartel Van Iseghem – Managing director & partner MEETMARCEL

Organisatie unieke concepten voor bedrijven – MeetMarcel

 

Shares

Pin It on Pinterest