All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Bierkasteel kiest voor groene energie!

Op het dak van het Bierkasteel in Izegem nemen 1055 zonnepanelen een oppervlakte in van 5000 vierkante meter. “De opgewekte energie gebruiken we onder andere om onze eventlocaties van stroom te voorzien”, vertelt PR-manager Bruno Lambert.

Het Bierkasteel is de naam van een brouwerijcomplex in Izegem. Het moderne kasteel is de thuisbasis van Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck, bekend van de speciaalbieren Kasteel en Filou. Naast de brouwerij is er ook plaats voor een brasserie, een brouwerijwinkel en verschillende eventlocaties.

Zonnepanelen

“In al deze ruimtes moeten we natuurlijk energie voorzien. Daarom plaatsten we samen met Eneco Solar zonnepanelen op een deel van het dak van het Bierkasteel”, legt Lambert uit. “In totaal gaat het om 1055 zonnepanelen die 5000 vierkante meter oppervlakte innemen. Dat is te vergelijken met een dertiental basketbalvelden.”

De zonnepanelen brengen jaarlijks 350 MWh op. “Dat is ruim voldoende om minstens 100 huishoudens van stroom te voorzien”, geeft de PR-manager als voorbeeld aan.

Groene energie

Ook op de begane grond kijkt het Bierkasteel met een duurzaam oog naar de toekomst. “Momenteel beschikken we over zes laadpunten voor e-bikes en zes laadpalen voor elektrische wagens. Aangezien elektrisch rijden de norm wordt, komen er binnenkort extra laadpalen bij.”

Zelf een event organiseren in het Bierkasteel? Neem een kijkje op www.bierkasteel.be voor de vele mogelijkheden!

https://www.eventonline.be/detail/locatie-voor-seminaries-in-izegem-het-bierkasteel/

Shares

Pin It on Pinterest