All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Bierolade en Belgoklubben, de Zweedse ambassadeur van Belgische bieren gaat op bezoek bij de echte Belgische ambassadeur in Stockholm

Een nieuw fenomeen aan het firmament van de Belgische biercultuur, is Belgoklubbens Biercruise. Inderdaad, een biercruise tussen Stockholm (Zweden) en Turku (Finland).

Belgoklubben is een vereniging van Zweedse bierliefhebbers die gek zijn op ons Belgisch bier. Zij hebben de Belgische bieren in Zweden op de kaart gezet en hebben een sterk groeiend aantal leden. Om deze trouwe leden te bedanken, werd het gekke idee gelanceerd om een biercruise te organiseren. Een volledige verdieping van een groot cruiseschip werd afgehuurd en de leden konden er gedurende een heen- en terugreis genieten van de bieren van twaalf Belgische brouwerijen.

Bier en chocolade kenner, Werner Callebaut van Bierolade, mocht er de gasten verwennen met enkele toppers van Belgische pralines. Hoe verloopt zo een bier en chocolade pairing eigenlijk ? De gasten bestellen een biertje bij één van de aanwezige Belgische brouwers en vragen aan Werner om er een Belgische praline bij te proeven. Werner kiest dan een praline uit het mooie, diverse gamma.

Verrassende toppers waren de witte manonpraline met blauwbessenganache, perfect samengaand met een lekker zure Oude Kriek en de melkchocolade praline met crème bruléevulling die hemels was samen met de Schuppenboer Barrel Aged op Belgian Owl Whiskeyvaten van Brouwerij Het Nest.

Ook de masterclasses bier en chocolade van Bierolade waren in een mum van tijd uitverkocht. De Zweden smelten duidelijk voor onze Belgische bier en chocolade cultuur.

Mooie afsluiter is de receptie met Belgische bier en chocolade uiteraard bij de enige, echte ambassadeur van België in Zweden, Dhr. Hugo Brauwers. Belgisch bier en chocolade verovert nu ook het Hoge Noorden.

https://www.eventonline.be/detail/teambuilding-en-workshops-met-bier-en-chocolade-bierolade/

Shares

Pin It on Pinterest