All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Bierolade en Toerisme Vlaams-Brabant slaan de handen in mekaar om Diest internationaal op de kaart te zetten

België heeft een groot aantal expats die fel geinteresseerd zijn in onz bier en chocolade cultuur. Bovendien zijn ze onder de indruk van ons historisch erfgoed.

Deze drie factoren heeft Bierolade verzameld in de bier en chocolade proefwandeling. Bierolade heeft Diest gekozen omwille van het rijke verleden en prachtige historisch patrimonium van de stad. Bovendien huisvest Diest wellicht één van de mooiste en meest authentieke brouwerijen in België, brouwerij Loterbol.

Expats die al een tijdje in België wonen, hebben vaak de grotere steden al ontdekt en zijn op zoek naar nieuwe belevingen. De kleinere provinciesteden zoals Diest zijn hiervoor het perfecte aanbod.

Samen met partners Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Diest, zorgde bier en chocolade kenner Werner Callebaut van Bierolade recent voor enkele mooie combinaties van Loterbolse bieren met pralines van chocolatier Chocobolic uit Roosbeek. Een Loterbol blond bij een marsepeintruffel met sinaasappel infused als voorgerecht, een Roodebol en een fondantpraline met framboosganache als hoofdgerecht en een typisch Diesters Sint-Janbier en een fondantpraline met gezouten caramel als dessert. Dit verrassende menu van streekproducten werd fel gesmaakt door de expats.

Aansluitend stond er nog een wandeling door het mooie Diest op het programma met vele verhalen en anekdotes over het rijke Diesters brouwersverleden. Zonder twijfel dat de expats nog terugkomen naar de Oranjestad met haar prachtige begijnhof en historisch centrum.

https://www.eventonline.be/detail/teambuilding-en-workshops-met-bier-en-chocolade-bierolade/

Shares

Pin It on Pinterest

Ultieme congresstad Zurich: na inspanning ook ontspanning!