All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Citymesh en DIGI winnen spectrum in de 5G-veiling en bouwen een nationaal netwerk

Citymesh, deel van de IT-groep Cegeka, en RCS&RDS, het Roemeense moederbedrijf achter DIGI – een Europese telecommunicatie groep- wint het pakket voor de nieuwe telecomspeler in de 5G-veiling en start met de uitbouw van een nieuw (4e) nationaal mobiel netwerk.

Dit zal zorgen voor twee nieuwe aanbieders op de mobiele markt, zowel voor de zakelijke als voor de consument markt, op een nieuw state-of-the-art mobiel netwerk.

Door deze samenwerking versterkt Citymesh niet enkel zijn positie als operator voor de zakelijke markt, maar staat het -samen met DIGI- aan de basis van een vernieuwd speelveld in het Belgische telecomlandschap.

Dat maken Citymesh en DIGI zelf bekend na het vrijgeven van de resultaten van de Belgische 5G spectrum veiling door het BIPT.

Citymesh als vierde operator voor de B2B-markt

“Citymesh levert nu al mobiele diensten aan de bedrijfsmarkt. Dankzij het additionele spectrum én het nieuwe landsdekkend mobiel netwerk kan Citymesh vanaf nu een hybride strategie hanteren, van een privaat naar een publiek netwerk en omgekeerd. Dit alles terwijl de veiligheid en de kwaliteit end-to-end verzekerd blijft.” legt Mitch De Geest, CEO van Citymesh uit. “De connectiviteit binnen private bedrijfsnetwerken, kan nu worden aangevuld met de naadloze overgang naar een publiek nationaal netwerk.”

Ook bedrijven zonder een eigen mobiel privaat netwerk kunnen klant worden bij operator Citymesh. Hierbij kunnen ze rekenen op een performant 5G-netwerk, een servicedesk geënt op bedrijven en concepten zoals het bundelen van dataverbruik over alle medewerkers heen.

“Het is onze ambitie om een totaal vernieuwend telecom aanbod voor de bedrijfsmarkt te realiseren, van eenvoudige mobiele abonnementen tot complexe private netwerken. Met de mogelijkheden die 5G ons biedt, zijn er tal van opportuniteiten voor een speler met een focus op industriële telecom,” zegt Mitch De Geest.

Voor IT-groep Cegeka, moederbedrijf achter Citymesh, ligt deze investering perfect in lijn met de strategische ambitie om de synergie tussen IT en telecom verder uit te bouwen. “De combinatie tussen IT en telecom biedt grote opportuniteiten voor onze klanten in diverse sectoren. De investering in een mobiele operator met focus op 5G is het sluitstuk in de zogenaamde heilige drievuldigheid: Cloud, AI en 5G waar we rotsvast in geloven bij Cegeka. Daarnaast kan Cegeka nu “Security As a Service” verder aanbieden tot op netwerkniveau door de ultra betrouwbare omgeving die het Citymesh 5G netwerk biedt”, zegt Stijn Bijnens, CEO van Cegeka.

Operator DIGI breekt consumentenmarkt open

Dit betekent voor de consumentenmarkt meer concurrentie en diversiteit, alsook extra diensten. Hier zal de Belgische consument rechtstreeks zijn voordeel uit halen.

“Na Roemenië, Spanje, Italië en Portugal (waar DIGI in 2021 ook het spectrum pakket won als nieuwe operator) zijn we opgetogen om ook in België te starten met de voorbereidingen om de nieuwste generatie netwerken en diensten aan te bieden aan de Belgische consument. Verdere details maken we later dit jaar bekend. We zijn ervan overtuigd dat we snel het netwerk en diensten van hoge kwaliteit kunnen aanbieden aan zeer betaalbare prijzen.” zegt Valentin Popoviciu, Vice-President van DIGI.

Joint venture tussen Citymesh en DIGI bouwt nationaal 5G-netwerk

Om het meeste te halen uit het extra spectrum dat Citymesh en DIGI hebben verworven, moeten er in de volgende jaren enkele duizenden telecom sites worden gerealiseerd. Een enorme investering voor Citymesh als B2B operator. Daarom bundelt Citymesh zijn krachten met DIGI in een joint venture. De joint venture volgt de trend waarbij 2 operatoren een gezamenlijke nationale 4G/5G- infrastructuur uitrollen, maar elk over een eigen marktstrategie beschikken.

Een performante dekking van stadscentra maar ook spoor- en snelweg infrastructuur wordt een speerpunt in dit verhaal. De gezamenlijk bouw van het nieuwe netwerk zal zorgen voor een energie- en kostenefficiënte uitrol, wat uiteindelijk de maatschappij en eindklant ten goede komt.

“Ons doel is om het beste, meest performante 4G/5G-netwerk in het land te bouwen. Doordat we vertrekken van een wit blad hebben we de mogelijkheid om vanaf de start gebruik te maken van de technologische vooruitgang van 5G en kunnen we de uitrol optimaal plannen”, zegt Mitch De Geest, CEO van Citymesh.

DIGI heeft de nodige ervaring om de ambitieuze plannen van de joint venture te ondersteunen, waardoor beiden snel aan de landelijke dekkingsvereisten zullen voldoen.

Om dit te realiseren, is de zoektocht naar bijkomende medewerkers reeds gestart. Bekijk alle vacatures op “https://thenewnetwork.be”.

Over Citymesh

Citymesh, onderdeel van de Europese IT-Group Cegeka, is gespecialiseerd in de ontwikkeling en het beheer van grootschalige draadloze netwerken op basis van een ruime waaier van technologieën. Het bedrijf beschikt niet alleen over brede deskundigheid op het gebied van wifi en IoT, maar is ook een Belgische operator met een 4G- en 5G-licentie.

Citymesh speelt een voortrekkersrol wat de uitbouw betreft van slimme communicatie- en data platformen binnen diverse sectoren. Het bedrijf ondersteunt ruim 75 steden, meer dan 10 expohallen, grote industriële spelers (zoals Port of Zeebrugge en Brussels Airport) en de Belgische spoorwegen bij het bouwen van een slimme infrastructuur die wifi, 5G, sensoren en datavisualisatie combineert.

Binnen de snel groeiende markt van bedrijfskritische communicatie bouwt Citymesh unieke 5G-privénetwerken ter ondersteuning van de automatisering in (lucht)havens, de gezondheidszorg, magazijnen, de logistiek en andere industriële sectoren. Naast de uitrol van een infrastructuur in opdracht van de klant investeert Citymesh in de uitrol van eigen netwerken in nichemarkten, zoals offshore windturbines, dronecommunicatie en 5G voor slimme steden.

Ga voor meer informatie naar:
Website: www.citymesh.com
E-mail: pers@citymesh.com
Ward Van Ooteghem +32 478 60 97 97

Mitch De Geest is van 9u tot 15u bereikbaar voor telefonische interviews. Van 10u tot 15u kan pers ontvangen worden ter plaatse in het Citymesh kantoor te Oostkamp (Siemenslaan 13). Vanaf 17u is Mitch beschikbaar in Brussel.

Over DIGI Communications:

DIGI is een van Europa’s leidende operatoren in elektronische communicatie, met activiteiten in Roemenië, Spanje, Italië en Portugal en meer dan 18,7 miljoen klanten (RGU’s, Q1 2022). DIGI (via haar dochteronderneming RCS & RDS N.V..) is de leider (naar marktaandeel in Roemenië) in de segmenten vast internet, betaaltelevisie en vaste telefoniediensten. Het bedrijf dekt met glasvezelnetwerken ongeveer 90% van de huizen en met mobiel (4G) meer dan 99,5% van de bevolking.

Digi is sinds 2019 bezig met de uitrol van 5G-netwerken en -diensten (binnenkort ook in Portugal). In Spanje is DIGI de 5e operator op de markt, met meer dan 3,9 miljoen RGU’s in het eerste kwartaal van 2022.

Het bedrijf is eigenaar van uitgebreide state-of-the-art glasvezelnetwerken en hoogwaardige mobiele netwerken. Het heeft meer dan 25 jaar knowhow op het gebied van netwerkontwerp, aanleg en directe exploitatie. De diensten van DIGI combineren kwaliteit met betaalbaarheid voor alle consumentengroepen. DIGI group biedt zijn Roemeense abonnees ook een uitgebreid aanbod van content aan.

De totale inkomsten van de groep bedroegen € 1,5 miljard in 2021 en het bedrijf heeft momenteel meer dan 19.000 werknemers.

Website: www.digi-communications.ro
Email: investor.relations@digi-communications.ro Contact: Mihaela Paduroiu (Engels) +4031 400 4444

ADDENDUM

Spectrum: Het geheel van radiofrequenties beschikbaar om signalen over uit te sturen. Deze radiosignalen worden gebruikt voor bv 2G,3G,4G en/of 5G technologie. Het recht voor het gebruik van specifieke frequenties wordt door het BIPT adhv een veilingprocedure toegewezen aan operatoren. Lage frequenties dringen makkelijker door materialen of gebouwen heen. Hogere frequenties kunnen dan weer meer data overbrengen, maar banen zich minder makkelijk een weg door obstakels zoals muren.

Citymesh won in de veiling een pakket aan frequenties die door het BIPT werd voorbehouden voor de kandidaat die zich als volwaardige operator aanmeldde. Het gaat over spectrum in volgende frequentiebanden: 700MHz, 900MHz, 1800MHz, 2100MHz. Daarnaast verzekerde Citymesh in de reguliere frequentieveiling ook nog spectrum in de 3,5GHz band. In 2021 kocht Citymesh ook al de laatst beschikbare rechten in de 2600MHz band.

Draadloze connectiviteit voor succesvolle evenementen – Citymesh

Shares

Pin It on Pinterest