All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Corda Campus pakt uit met interactieve tv studio’s voor bedrijven

Limburgse bedrijven zorgen voor grootste digitale set-up van Limburg

Op Corda Campus kan je vanaf vandaag voor al je digitale debatten, video opnames of presentaties terecht in het Corda Theater. De Hasseltse bedrijvencampus slaat de handen in elkaar met Total-e, To The Point Events en Medialife en zorgt daarmee voor de grootste interactieve tv-setting van Limburg. De zes tv studio’s zijn samen goed voor meer dan 1600m² aan videoruimte, 30m² LEDwalls, 28 displays van 50 inch en 210 lichtpunten. De nieuwe setting geeft bedrijven de kans om op een unieke, digitale manier uit de hoek te komen.

Het Corda Theater, de voormalige eventruimte op Corda Campus, werd onder corona-impuls omgetoverd tot een unieke studiolocatie met zes digitale en interactieve tv studio’s, die telkens aangepast worden aan de wensen van het bedrijf. De zes verschillende set-ups hebben elk een eigen verhaal waardoor elke insteek mogelijk wordt. ‘Corda Campus werkt als een kameleon, we passen ons telkens aan aan de vraag van bedrijven en de situatie en proberen daar ook zo goed mogelijk op in te spelen. Deze hoogtechnologische tv studio’s sluiten naadloos aan bij ons innovatieve karakter en bieden een antwoord op de vragen van bedrijven om in coronatijd op een veilig, maar innovatieve en verfrissende manier een boodschap te kunnen overbrengen’ zegt Raf Degens, algemeen directeur Corda Campus. ‘Ik ben dan ook heel erg trots dat we samen met drie Limburgse topbedrijven dit unieke concept kunnen realiseren op onze campus.”

Vlotte interactie

De zes verschillende settings, vertellen elk een eigen verhaal.  Zo is de flitsende zakelijke set het ideale decor om jaarvergaderingen, boardmeetings of diepte interviews te geven. De casual studio met comfortabele zetels en maxi LED-scherm creëert dan weer het geschikte kader voor een boeiend debat of live streaming. ‘In coronatijd is communicatie en interactie met je doelgroep belangrijker dan ooit. We zien elkaar minder en missen het om eens een goed gesprek aan te gaan of om samen te komen op een event. Net daarom hebben we ook ingezet op interactieve studio’s, waarbij de spreker live in gesprek kan gaan met de deelnemers. Op de grote LED-walls zie je de deelnemers verschijnen en kan je ook meteen op een vlotte manier antwoorden op de vragen die binnenkomen. Combineer dat met een boeiend verhaal en wat virtueel entertainment en je krijgt digitaal vuurwerk”, zegt Bart Koninckx, director van To The Point Events. ‘Het is de ideale manier om de magie die we normaal in onze events steken nu tot in de huiskamer of bureau van onze gasten te krijgen. Zo brengen we mensen toch weer een beetje dichter bij elkaar op een veilige en innovatieve manier.’

Inspelen op de vraag

Net zoals bij events in real life, is er ook gedacht aan een informele kant van het verhaal: de dromerige set met zweverige lampjes en warme accenten, geeft sprekers en volgers de kans om de realiteit even te ontvluchten: ideaal voor een digitaal muziek intermezzo, gezellig voorwoord of leuke afsluiter. De green key zorgt er dan weer voor dat je creatief uit de hoek kan komen en laat je naadloos navigeren tussen verschillende achtergronden. ‘We merken dat steeds meer bedrijven echt willen tonen waar ze voor staan door digitaal aan de slag te gaan met fotografie of video. Bedrijfsfeesten zijn nu geen optie dus zoeken ze andere manieren om hun ambities of doelstellingen duidelijk te maken aan klanten of medewerkers. Met dit initiatief kunnen we op maat werken en perfect inspelen op deze vraag’, zegt Frederik Knapen, partner Medialife. Tenslotte zorgt de ‘Cordaset’ nog voor een echte campustouch: een setting met beelden van de campus doet je wegdromen naar heerlijke lentedagen in het Cordapark.

Coronaproof

Het Corda Theater is gelegen in Corda 5 op de Hasseltse Corda Campus. Het biedt 1600m² aan videoruimte, is makkelijk toegankelijk en volledig coronaproof. ‘Er is één constante in de zes verschillende set-ups: ze zijn allemaal uitgerust met de nieuwste technologieën en laatste nieuwe snufjes en dat allemaal volledig coronaproof. Alles is zo opgesteld dat er steeds voldoende afstand kan gehouden worden tussen sprekers onderling of tussen sprekers en crew’, zegt Jeroen Meermans, managing director van Total-e. ‘Met meer dan 200 lichtpunten, 30m² LEDwalls en 28 displays van 50 inch hebben we de meest veelzijdige en uitgebreide set-up van Limburg. We willen niet alleen op vlak van infrastructuur een verschil maken, maar ook in de begeleiding die de sprekers krijgen. Wij zorgen ervoor dat iedereen zich comfortabel en veilig voelt en dat in een bijzondere omgeving.’

Unieke bedrijfsevenementen – To The Point Events

Shares

Pin It on Pinterest