All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Culinaire toprestaurants voor site Botanic Sanctuary Antwerp

Binnenkort is Antwerpen een locatie van wereldfaam rijker. Het prestige hotelproject Botanic Sanctuary Antwerp opent dan de deuren in het hartje van de Koekenstad. Naast een luxueus hotel met 109 kamers, suites en spa suites die zijn ondergebracht in het 15de-eeuwse klooster verdeeld over vijf historische gebouwen op het Elzenveld, telt deze place to be ook een aantal fine-dining etablissementen waar gereputeerde sterren-chefs de plak in de keuken zullen zwaaien. Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline, had een gesprek met Jacob Jan Boerma en Gert De Mangeleer, zaakvoerders en chef-koks van respectievelijk ‘Fine Fleur’ en ‘Hertog Jan’ waar binnenkort heerlijke gerechten kunnen worden gesavoureerd.

Chef Gert De Mangeleer en zijn zakenpartner Joachim Boudens openen twee nieuwe etablissementen bij Botanic Sanctuary Antwerp en doen zo het succes van Hertog Jan, in 2012 bekroond met maar liefst drie Michelinsterren, heropleven. Een revival dus van Hertog Jan in Antwerpen want het vroegere restaurant uit Zedelgem heropent in een intieme setting te Botanic Sanctuary Antwerp. Het duo De Mangeleer en Boudens zorgen er tevens voor dat ‘Bar Bulot by Hertog Jan’ in Brugge een zusje erbij krijgt op de site van Botanic Sanctuary Antwerp.

“We gaan met Hertog Jan slechts twee weken per maand open zijn, waarschijnlijk de eerste twee weken van de maand, van dinsdag tot en met zaterdag en we koken middag- en avondmalen,” legt Gert De Mangeleer uit. “We hebben slechts twaalf stoelen. Het wordt heel gezellig en intiem. Een klein restaurantje voor twaalf gasten. We zijn nog aan het brainstormen, maar het zal waarschijnlijk een one-set menu zijn.”

Wat de restaurantgasten mogen verwachten, is de eigen kookstijl van Gert De Mangeleer. “Ik kan mijn roots niet verloochenen. Doorheen de jaren heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld, dat kan ik niet meer veranderen. Het leuke van de Antwerpse botanische kruidentuin is dat het nauw aansluit met het verhaal en de stijl van de toenmalige Hertog Jan in Zedelgem. We gaan hier trouwens ook een oranjerie hebben. Het gaat dus een verlengde zijn van de keuken van Zedelgem, uiteraard met een facelift anno 2021. Onze Ambitie is ervoor te zorgen dat het restaurant steeds vol zit. We hopen dat we er vooral zelf van kunnen genieten omdat het nu zo kleinschalig is. Dat het gewoon plezant wordt,” aldus nog de chef.

Thomas Diepersloot, voormalig chef van restaurant Het Gebaar bekroond met een Michelin-ster en nu chef in Parc Broekhuizen, en Jacob Jan Boerma, driesterren-chef van het Nederlandse restaurant De Leest, zullen binnenkort ook met hun restaurant ‘Fine Fleur’ de smaakpapillen van menig Antwerpenaren en toeristen in de Sinjorenstad verwennen. “Met restaurant Fine fleur openen we op het terrein van Botanic Sanctuary Antwerp een casual sjiek restaurant op high-end niveau, toegankelijk voor een breed publiekIedereen moet zich comfortabel voelen in de setting,” stelt Jacob Jan Boerma. “Klanten mogen een mooie verhouding prijs-kwaliteit verwachten. Het wordt evenwel net even iets anders dan anders. Het wordt geen restaurant De Leest 2.0. Het wordt sowieso een mooi avontuur.”

Boerma en Diepersloot hebben er duidelijk zin in. “We gaan knokken om er iets moois van te maken. We zijn dat onszelf verplicht. Als je naar de setting kijkt die hier gecreëerd is. Het is uniek om verschillende sterren-chefs op je terrein te halen als hotel. Dat betekent ook dat je je als hotel heel transparant opstelt om die mogelijkheid te bieden. Als ik die opportuniteit krijg en het spreekt me aan, hoe kon ik op dit project nu nee zeggen …”

In principe zal Fine Fleur vijf dagen per week open zijn een waarschijnlijk ook een zesde dag in de maand op de koopzondag.

De chefs zijn er gerust in dat ze geen concurrenten van elkaar zullen zijn. Allen hebben immers hun eigen kookstijl. Integendeel, de aanwezigheid van zoveel culinaire kwaliteit werkt ongetwijfeld versterkend. Zeker in deze hotelsetting met de nadruk op beleving. Want gasten die twee of drie nachten in het hotel blijven logeren, gaan niet drie keer in hetzelfde restaurant eten.

Bestemmingshotels zoals Botanic Sanctuary Antwerp die culinaire toprestaurants en andere belevingsactiviteiten aanbieden op hun site zijn dun gezaaid en vrij uniek in België. Kortom, succes verzekerd.

Congres en seminarie locatie hartje Antwerpen – Botanic Sanctuary Antwerp

Shares

Pin It on Pinterest

Ultieme congresstad Zurich: na inspanning ook ontspanning!