All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

De Melkerij: eventlocatie voor corporates en particulieren

Gevestigd in de historische oude maalderij tegenover de zuivelsite van Inex, het gekende zuivelbedrijf uit Bavegem, vind je het Inex Experience Centre. Daar viert het 125 jaar oude familiebedrijf niet alleen zijn rijke geschiedenis, maar is dit gerenoveerd gebouw tevens een plaats waar de passie voor authentieke en lokale zuivel wordt vertaald naar een culinaire beleving. Het ‘Inex Experience Centre’ is dan ook een ontmoetingsplaats waar nieuwe producten worden ontwikkeld, in nauwe samenwerking met de partners en klanten van het bedrijf.

Met ‘De Melkerij’ biedt Inex aan bedrijven en particulieren bovendien een heuse eventlocatie aan voor een brede waaier van activiteiten. “Het oude watermolengebouw is een historisch pand dat dateert uit de 13de eeuw en fungeerde als graanmolen,” vertelt Arezina De Koker, eventcoördinator bij Inex, aan Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline. “De Melkerij is een gebouw dat integraal deel uitmaakt van het Inex Experience Centre dat druk wordt bezocht door onze interne klanten. Verder organiseren we er workshops, seminaries en diverse bedrijfsevenementen, maar evengoed privé-events voor particulieren.”

Vier verdiepingen

‘De Melkerij’ telt vier verdiepingen waarbij het gelijkvloers, alsook de eerste en tweede verdieping worden gebruikt voor evenementen.

“Het gelijkvloers is uitermate geschikt als ruimte voor grote recepties of een dansfeest tot 180 personen. De eerste verdieping is uitgerust met een open professionele keuken voor demonstraties, show cooking en workshops, goed voor 190 personen in walking dinner opstelling over de volledige verdieping. De verdieping kan evenwel worden opgedeeld in twee aparte ruimten voor kleinere groepen. Op de tweede verdieping kunnen we ook tot een 120-tal personen binnen en 150 tot op het terras gaan. Op de derde verdieping vind je een kleine vergaderruimte tot tien personen, maar deze verdieping wordt ook gebruikt als loft voor bijvoorbeeld trouwkoppels. Na een event kunnen daar twee personen blijven overnachten, inclusief ontbijt.”

Voor meetings en seminaries met lunch of diner kan je vanaf 20 personen in ‘De Melkerij’ terecht. Voor kleine vergaderingen, kan dat vanaf 2 tot 10 personen. Uiteraard kan ook het volledige pand ter beschikking worden gesteld.

Geografische ligging

‘De Melkerij’ is heel vlot bereikbaar. Het pand ligt vlakbij de E40, op zo’n kwartiertje rijden van de afslag van Wetteren en Erpe-Mere. ‘De Melkerij’ zelf telt zes parkeerplaatsen, maar op 1 minuut wandelen is er de privéparking, met zo’n 200 plaatsen, van Inex die uiteraard ook ter beschikking staat.

Catering

“We werken met vijf vaste partners voor de catering,” stelt de eventcoördinator. “We hebben tevens een vaste partner voor meubilair, want alles wordt casco verhuurd, alsook een partner voor licht en geluid. Voor bedrijven bieden we ook een all-in pakket aan. Zo kunnen we hen ontzorgen.”

Look & Feel

‘De Melkerij’ en het Inex Experience Centre hebben een industrieel karakter met een vleugje authenticiteit van de oude molen die er ook nog staat. Het geheel telt veelzijdige ruimten die een brede waaier van mogelijkheden waarborgen. Bovendien biedt de open tuin ook nog tal van opportuniteiten bij het organiseren van een evenement in ‘De Melkerij’.

Historisch gebouw met moderne mogelijkheden voor zakelijke evenementen in Oost-Vlaanderen – De Melkerij

Shares

Pin It on Pinterest