De MICE-sector in Mechelen staat te trappelen om dit najaar een sterke doorstart te maken

In de Dijlestad heeft iedereen de laatste maanden stevig doorgewerkt om fysiek samenkomen veilig en zorgeloos te laten verlopen. Dat beaamt ook Kurt Callaert van koepelorganisatie Meet in Mechelen. “Onze MICE-partners hebben weer wat perspectief en dat doet duidelijk deugd. De voorbije maanden waren hard, maar die tijd werd aangegrepen om alle locaties en activiteiten klaar te stomen voor het nieuwe normaal.

”Uit verschillende bevragingen en strategische workshops kwam volgens Kurt Callaert steeds dezelfde bevinding naar boven: fysiek samenkomen kàn, zolang het veilig verloopt. “Al onze partners beseffen dat de toekomst van onze sector ligt in het strikt naleven van alle veiligheidsmaatregelen. COVID19 heeft de hele wereld stevig door elkaar geschud en we zijn nog niet klaar met het virus. Tegelijkertijd voelen we veel zin bij bedrijven om terug fysiek samen te komen. De dynamiek die dan ontstaat is heel moeilijk of zelfs niet te creëren tijdens een videocall”, voegt hij er nog aan toe.

Meet in Mechelen is een onafhankelijk adviesorgaan dat je gratis en voor niets op weg helpt in de Dijlestad. Meeting, zakenlunch of teambuilding, bij Meet in Mechelen doen ze aan matchmaking en dat zowel voor business als pleasure.

“We onderhouden zeer nauwe contacten met onze partners en kennen het aanbod zeer goed. Zo kunnen we elke aanvraag heel snel behandelen en zijn de bedrijven die bij ons komen aankloppen zeker van een vlotte service.”Om dat partnership met de verschillende aanbieders van locaties of activiteiten te bestendigen, lanceert Meet in Mechelen dit najaar ook een digitale campagne om bedrijven warm te maken voor Mechelen. “Vanuit de stad moesten we een signaal geven. De positieve energie die we kregen vanuit het werkveld konden we niet beantwoorden met schouderklopjes alleen”, vertelt Kurt Callaert.

“Dankzij een slimme digitale marketingcampagne via social media en Google die we lanceren in oktober willen we meer trafiek naar onze partners genereren.”Voor die campagne werden in sneltempo videobeelden gemaakt die de diversiteit én veiligheid van MICE-locaties en activiteiten helemaal vatten. Belangrijk is dat business en plezier hand in hand gaan. “We merken dat bedrijven die Mechelen bezoeken quasi altijd zoeken naar een gezonde mix tussen beiden”, zegt Kurt Callaert. “Gelukkig hebben we in Mechelen een breed aanbod. We hopen daarnaast ook iedereen te inspireren om nog eens terug te komen naar Mechelen. Om dat terugkomeffect te stimuleren werken we zeer nauw samen met onze collega’s van Visit Mechelen. Het resultaat van die nauwe samenwerking lanceren we binnenkort.”

Samen geraken we verder en Mechelen is helemaal klaar om bedrijven op een zorgeloze en veilige manier te ontvangen.
Meer info op: www.meetinmechelen.be

Congresbureau in Mechelen – Meet in Mechelen

Shares

Pin It on Pinterest