All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

dEuSt Events en Jetset Events slaan handen in elkaar voor concessie ‘De Kapel’ in Merksplas

Bert Dewinter en Jan Hertogs van dEuSt Events verzorgen in locatie ‘De Plantentuin’ in Merksplas reeds een zevental jaren tuin- en trouwfeesten met de nadruk op particulieren. “Af een toe een bedrijfsfeest tussendoor, maar dat is evenwel niet echt onze main business,” aldus Bert Dewinter. “Hierdoor kwamen we Jimmy Faes van Jetset Events op het spoor waarmee we nu het B2B-traject verder gaan uitbouwen.”

dEuSt Events kwam als winnaar uit de bus voor de aanbesteding van de concessie voor ‘De Kapel’. “We zitten reeds een aantal jaren aan de overkant, in ‘De Plantentuin’, een locatie die vooral gericht is op buitenbeleving voor particulieren,” vult Jan Hertogs aan. “Er volgde dan de aanbesteding van de gemeente Merksplas, een klein jaar geleden ondertussen, waar een aantal kandidaten mochten op inschrijven. Wij kregen uiteindelijk de concessie. Vooral leuk voor ons is dat beide venues op slechts 500m van elkaar liggen. Voor de logistieke en de praktische organisatie is dat natuurlijk heel handig. Met ‘De Kapel’ hebben we nu tevens een locatie die een stuk groter is, maar ook in de winterperiode kan worden gebruikt. Voor ons was dat dus sowieso een meerwaarde om onze kans ermee te wagen. Fijn ook om dan achteraf de gunning te krijgen.”

“Met ‘De Kapel’ hebben we zonder twijfel een verborgen parel in onze niche. De klik met Jan en Bert was er vrijwel onmiddellijk waarin we snel merkten dat zij heel hard aanwezig en sterk zijn in de particuliere markt terwijl wij onze gedegen knowhow inzake exploitatie voor corporate events, zowel op interne als externe locaties in België, in de mand konden leggen,” aldus Jimmy Faes van Jetset Events. “We doen dat ondertussen immers 15 jaar en hebben dus reeds een aanzienlijke klantenportefeuille uitgebouwd waarop we kunnen terugvallen. Geografisch was dit voor ons ook een buitenkans. We zitten met onze locaties hoofdzakelijk rond Antwerpen en met Carré in Willebroek. Deze regio, de Noorderkempen, is voor ons nog braakliggend terrein, waar echter heel veel potentieel ligt. Niet alleen de vele lokale bedrijven die hier aanwezig zijn, maar ook de corporates vanuit Antwerpen, want de afstand is verwaarloosbaar. Bovendien zitten we dicht aan de Nederlandse grens, wat ook wel eens een interessant verhaal kan worden. Een hele mooie mix van doelpubliek dus. Voor ons absoluut een meerwaarde. Wij hebben de knowhow en operationeel hebben we ondertussen een heel sterk verhaal geschreven waardoor we als groep nog sterker naar buiten kunnen treden, maar ook kosten kunnen drukken. Deze samenwerking wordt een mutual benefit. Ook naar leveranciers toe wordt dat voor ons beiden interessant waardoor we concurrentieel kunnen blijven tegenover andere spelers wat dan vooral de klant ten goede zal komen.”

Personeelsfeesten, netwerking events, diners, familiedagen … ideaal dus om in ‘De Kapel’ te laten doorgaan. “Locaties waar 300 personen aan tafel kunnen zitten, luxueus met voldoende ruimte, zijn heel schaars in de provincie Antwerpen,” stelt Jimmy Faes. “Dat is voor ‘De Kapel’ zonder twijfel een USP. Via onze campagne die in de zomer werd opgestart, merken we nu reeds dat daar interesse voor is en dat mensen daar gerust een half uurtje met de auto voor willen rijden. Bovendien beschikken we tevens over een grote parking. Kortom, deze locatie biedt heel wat mogelijkheden.”

“Deze locatie is zo flexibel en functioneel dat elk soort evenement, particulier of corporate, hier best wel tot zijn recht komt,” vult Jan aan. “Met ‘De Kapel’ kunnen we alle kanten op, ook optredens bijvoorbeeld behoren tot de mogelijkheden. Maar ook de groene omgeving rondom de locatie biedt veel perspectieven. Hier kunnen we bijvoorbeeld voor familiedagen leuke dingen doen.”

Op 26 oktober staat reeds een ‘After Work Party’ op de agenda. “We geloven dat in deze regio daar nog plaats voor is,” aldus Jimmy Faes. “Door al onze krachten samen te bundelen, gaan we een leuk verhaal kunnen schrijven. Als we dat vier keer per jaar kunnen organiseren, is dat top. Ik denk dat de gemeente Merksplas met deze aanbesteding in gedachte hier ook wel naar op zoek was, en vooral naar partners om deze locatie nieuw leven in te blazen, niet alleen naar particulieren toe, maar ook naar bedrijven. En de combinatie van de twee. We gaan ‘De Kapel’ dan ook terug op de kaart zetten.”

Event organisator België – Jetset Events

Personeelsfeest in een groene setting nabij Antwerpen – De Kapel Merksplas

Shares

Pin It on Pinterest