All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Duurzaamheid is niet zomaar een duur woord bij Rooftop Gaston en wordt even hoog in het vaandel gedragen als de rooftop zelf is gelegen

Rooftop Gaston is behalve het mooiste dakterras van Gent tijdens de zomermaanden ook één van de meest gegeerde locaties voor elk privé en professioneel event en dat een heel jaar lang. Nu de dagen korter zijn is Rooftop Gaston dé uitgelezen locatie voor een feeërieke winterwedding of een nieuwjaarsreceptie bij het open vuur buiten of binnen bij de grote kerstboom.

De catering wordt er verzorgd door Coeur Catering. Veertig procent van hun aanbod is resoluut vegetarisch en wordt vergezeld van steeds meer veganistische opties.  Ze verkiezen lokale en seizoensgebonden groenten en fruit en doen beroep op een hecht netwerk van tal van lokale leveranciers voor de meerderheid van hun gerechten. In het visassortiment werken ze met een catch of the day uit de Noordzee om bijvangst te vermijden. Het brood komt van de sociale bio-bakkerij De Compaan waardoor ze ook bijdragen aan de verduurzaming van de economie. De chocolade die ze gebruiken is lokaal verwerkt en steevast afkomstig uit eerlijke handel.

Maar het duurzaam verhaal stopt natuurlijk niet in de keuken. Zo doet Gaston voor zijn wijnen geen beroep op het aanbod uit de nieuwe wereldlanden om de CO2-uitstoot bij het transport te beperken. Meer en meer kiest Gaston voor een Vlaamse wijn uit de buurt en wisselt het suikerrijke frisdranken in voor huisbereide ijsthees, limonades en suikervrije fruit-infused waters. De koffie van De Draak wordt niet alleen lokaal gebrand in Gent, hij draagt ook het Rainforest Alliance label en alle thees zijn biologisch. Op Gaston komt zowel het plat als het spuitwater dat u drinkt gefilterd uit de kraan dankzij de sociale impactonderneming Robinetto om zo transport en verpakking tot een minimum te beperken.

Gaston en Coeur Catering zijn tenslotte trotse ambassadeur van Go Forest: een NGO die zich inzet tegen de ontbossing en de bescherming van de biodiversiteit in de strijd tegen de klimaatverandering. Tegen 2030 willen ze samen minstens 20.000 bomen aanplanten.

People, planet en profit zijn de drie pijlers waarop de hele organisatie wordt gebouwd. Mensen staan centraal, of het nu gaat om de eigen medewerkers, klanten of de gemeenschap waarin Gaston actief is. Er wordt gestreefd naar een positieve impact op het milieu en naar winstgevendheid omdat het Gaston in staat stelt te blijven groeien en zijn doelen te realiseren. Het evenwicht tussen people, planet en profit is essentieel voor een succesvolle en verantwoorde bedrijfsvoering.

Foto 1 – Fotograaf: @Nateweddingphotography
Foto 2, 5 – Fotograaf: @studio_aline_friant_hoste
Foto 3 – Fotograaf: @Luxvisualstorytellers
Foto 4 – Fotograaf: @annarafeevaphoto

Rooftop Gaston – Unieke locatie met zicht op Gent

Shares

Pin It on Pinterest