All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Duurzame lounge verwelkomt bezoekers van ZOO Planckendael al in Station Mechelen

ZOO Planckendael verwierf een concessie voor een lounge van 1 500 m² in het vernieuwde Station van Mechelen. Vanaf 2025 wil ZOO Planckendael bezoekers van het park al vanaf hun aankomst met de trein verwelkomen. Aan de hub start de beleving en kunnen bezoekers hun duurzaam vervoer naar het park zelf in Muizen, 3,8 kilometer verder, kiezen. ZOO Planckendael investeert zo fors in ecologische mobiliteit.

Groene shuttlebussen

50 000 bezoekers komen jaarlijks in het station aan om vandaar de ZOO Planckendael Express naar het park te nemen. ZOO Planckendael verving zijn traditionele shuttlebussen nu al door twee gloednieuwe CNG-bussen die op gas rijden. Maar het park gaat nog veel verder.

“Met ZOO Planckendael willen we fors investeren om de mobiliteit naar het park nog te verbeteren. De CNG-bussen waren de eerste aanzet, in de toekomst kan je op verschillende boeiende manieren het park bereiken”, vertelt Dries Herpoelaert, algemeen directeur.

Alternatieve toekomstmogelijkheden

Zo wil ZOO Planckendael zijn bezoekers stimuleren om nog meer de duurzame weg te kiezen met een waaier aan groene en leuke transportmogelijkheden. Momenteel wordt er gekeken naar duurzame alternatieven zoals elektrische steps, fietsen, een bootverbinding of zelfs riksja’s. Een bijkomende ingang aan het kanaal verwelkomt deze bezoekers met open armen.

“De lounge bevindt zich aan de Arsenaalzijde van het station dat in het kader van een complete renovatie uitgroeit tot een multimodaal knooppunt. De aanwezigheid van de lounge van Planckendael in zo’n centraal knooppunt zal bezoekers ongetwijfeld aanzetten om de trein te nemen tot Mechelen” zegt Bart Crols, woordvoerder NMBS.

Ambitieus

De ambities zijn groot: ZOO Planckendael wil op vijf jaar tijd een verdriedubbeling van het aantal bezoekers met de trein gecombineerd met een alternatief vervoermiddel verwezenlijken. De ontmoetingsruimte wordt een keuzecentrum voor leuke transportmogelijkheden, en tegelijkertijd start hier ook al het bezoek door een belevingsvolle inrichting. Dit verhaal krijgt nog een groen staartje.

Wist je dat bezoekers van ZOO Planckendael 50% korting op hun Discovery Ticket van de NMBS krijgen?

Exclusieve meeting rooms – Zalen van de ZOO – Flanders Meeting & Convention Center Antwerp

Shares

Pin It on Pinterest