All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Ecco La Luna lanceert Solarbuddy, een teambuilding met sociale impact!

Een van de grootste uitdagingen in ontwikkelingslanden is extreme energiearmoede. ‘SolarBuddy’ is een organisatie die zich inzet om licht te brengen naar kinderen in moeilijke thuissituaties. Zij kozen Ecco La Luna als hun Belgische partner om bedrijven hiervoor te sensibiliseren tijdens een speciale MVO-georiënteerde teambuilding.

Energiearmoede is een problematiek die weegt op de gezondheid en het welzijn, de onderwijsresultaten en de economische stabiliteit.  “In veel landen hebben mensen geen elektriciteit of licht, of maken ze dit zelf met ongezonde producten zoals giftige benzine”, zegt Geert Debusschere van Ecco La Luna. “SolarBuddy is een organisatie die deze problematiek wil aanpakken. Vanuit een filosofie van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wil men bedrijven de kans geven mee te investeren in het bestrijden van dergelijke ‘energy poverty’.”

Sinds hun oprichting in 2016 heeft SolarBuddy honderdduizenden lampjes op zonne-energie geschonken, waardoor de levens van bijna 1 miljoen mensen in 19 verschillende landen letterlijk wordt verlicht. Deze lampjes – die overdag zonlicht opvangen – helpen de kinderen om ’s avonds langer te lezen en te studeren.

SolarBuddy heeft in elk land een vertegenwoordiger, en in ons land is de keuze op Ecco La Luna gevallen. “Wij bieden bedrijven een teambuilding/energizer activiteit die uit drie stukken bestaat. In het eerste luik “Learn” gaan we deelnemers informeren over wat ‘energy poverty’ precies is en waarom we dit willen helpen bestrijden. Daarna in een tweede luik “Make” kunnen ze zelf een Solar Buddy lampje – dat werkt op zonne-energie – in elkaar steken (of monteren). Daarbij kunnen ze een persoonlijke boodschap schrijven voor de ontvanger. Ten slotte is er het derde luik ‘Illuminate’, waarbij de lichtjes bezorgd worden aan de kinderen in de ontwikkelingslanden. De impact is enorm: in amper 1 uur tijd kan men het leven van 1 kind voor maar liefst 10 jaar – want zo lang werken de lampjes – veranderen.”

Met deze energizer van ongeveer een uur, krijgen bedrijven de kans een bijdrage te leveren aan het wegwerken van de energy poverty. “Wij zijn trots dat SolarBuddy ons gekozen heeft als hun partner, en wij gaan hier volop onze schouders onder zetten. Als bedrijven zin hebben om een MVO- teambuilding te doen, kunnen ze bij ons terecht. Ook onze collega’s van andere agentschappen die een SolarBuddy teambuilding willen aanbieden aan hun klanten zijn uiteraard welkom bij ons”, zo besluit Geert Debusschere.

Unieke teambuildings voor bedrijven – Ecco La Luna

 

Shares

Pin It on Pinterest