Eerste vaccinatiecentrum van Brussel opent in maart aan Heizel

In maart zal het eerste vaccinatiecentrum in Brussel aan de Heizel de deuren openen. In die eerste fase zullen per dag zo’n 4.000 zorgverleners een vaccin krijgen tegen het coronavirus.

In een eerste fase wordt daar het zorgpersoneel gevaccineerd tegen het coronavirus zoals dokters, verpleegkundigen en apothekers. Op een maand zullen duizenden mensen gevaccineerd worden in Brussel: “We gaan er een redelijk groot vaccinatiecentrum opzetten, waarbij een twintigtal mensen tegelijkertijd zullen kunnen binnenkomen”, zegt Inge Neve, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie. “Dat zou betekenen dat we toch een 4.000 mensen per dag kunnen inenten.”

Tweede fase in april

“Het vaccinatiecentrum zou normaal gezien in één paleis moeten komen dat daarvoor ter beschikking gesteld worden. Daarvoor zijn we nog de laatste details aan het bespreken zodat alles vlotjes kan verlopen. Gelukkig is de Heizel goed gelegen. Het is erg toegankelijk, ook voor het openbaar vervoer en er is heel veel parkeergelegenheid”, gaat Neve verder.

In april volgt dan de tweede fase, de vaccinatie van 65 plussers en risicopatiënten. Er wordt dan een tweede, grote vaccinatiecentrum geopend, en er komen ook mobiele teams voor wie zich niet kan verplaatsen.

Bron: VRT.be – https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/01/06/vaccinatiecentrum-aan-de-heizel/

https://www.eventonline.be/detail/eventlocatie-heizel-brussels-expo/

Shares

Pin It on Pinterest