All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Eurostar: Focus on MICE again

Eurostar: opnieuw focus op MICE

Een aantal jaar geleden beschikte Eurostar over een MICE-cel, maar die werd achteraf ontbonden. Tijden veranderen en begin dit jaar legt men bij de treinmaatschappij opnieuw de focus op de MICE-sector. Vandaar de aanwezigheid van Inge Bauwens, Business Development Manager MICE & Partnerships voor Eurostar, op de bestemmingstand van VISITFLANDERS.

“Dit is mijn eerste deelname aan de vakbeurs”, aldus Inge Bauwens. “Mijn ervaringen zijn heel positief. Kwalitatieve afspraken. De stand is trouwens fantastisch. Ook de mensen waarmee ik hier afspraken had, waren onder de indruk.”

Eurostar heeft een brede waaier van diensten die het bedrijf aan de MICE-sector kan aanbieden. “Bedrijven kunnen bijvoorbeeld een trein charteren. Je kan m.a.w. een hele trein boeken voor een event of conventie. We bieden ook privécoaches of exclusive carriages. Voor een incentive bijvoorbeeld”, legt Inge Bauwens uit. Zo kan er tevens branding worden toegevoegd. “We wensen ook een experience product te introduceren, naargelang de bestemming, bijvoorbeeld een bierproeverij met chocolade. Dat kan je dan boeken aan boord. De belevenis is heel belangrijk. We gaan de bestemmingen ook reeds in de treinen introduceren daarom werken we ook nauw samen met alle toerismebureaus.”

Er zijn drie verschillende klassen om te boeken: ‘standaard’, ‘standard premier’ met drankjes en een koude maaltijd of ‘business premier’ met champagne en warme maaltijd. “Dit jaar introduceerden we nieuwe treinen die reeds op Londen en Parijs rijden met Wi-Fi en infotainment aan boord. Vanaf volgend jaar beginnen we ook met Brussel”, aldus nog Inge Bauwens.

Eurostar heeft kantoren in Londen, Parijs en Brussel. Belgische corporates kunnen bijgevolg in Brussel terecht voor eventuele boekingen.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/detail/congresbureau-vlaanderen-toerisme-vlaanderen-meet-in-flanders-2/

Shares

Pin It on Pinterest