All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Feel Safe at NH Hotels

NH Hotel Group en SGS bundelen hun kennis en ervaring voor de ontwikkeling van een wereldwijd keurmerk voor reiniging en ontsmetting met specifiek hotelprotocol, aangepast aan de anderhalve meter-maatschappij

NH Hotel Group, een gevestigde multinational en toonaangevende operator van meer dan 350 hotels in Europa en Amerika, en SGS, wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering, hebben hun ervaring en kennis gebundeld voor de ontwikkeling van een protocol met maatregelen en normen. Hierdoor kunnen de activiteiten van de hotelketen weer worden hervat met maximale gezondheids- en veiligheidsgaranties voor gasten en medewerkers.

Hoofddorp, 28 april 2020. NH Hotel Group en SGS kijken uit naar hun samenwerking om de gezondheidsvoorschriften die van toepassing zijn op de hotels te herdefiniëren en uit te breiden. Hiermee wordt de veiligheid van reizigers en medewerkers gewaarborgd en wordt voldaan aan nieuwe verwachtingen in de samenleving op het gebied van hygiëne en veiligheid. De nieuwe voorschriften zorgen ervoor dat de hotels gekeurd kunnen worden als schone en veilige locaties.

De nieuwe processen zullen worden geïmplementeerd in de hotels zodat zij het keurmerk kunnen ontvangen wanneer ze weer opengaan. Denk hierbij aan de aanpassing van alle hygiëne- en ontsmettingsprotocollen van de hotels, een specifieke training voor medewerkers en het controleren en monitoren van de maatregelen. NH Collection Barbizon Palace in Amsterdam is het eerste hotel waar NH Hotel Group en SGS deze gezondheidsvoorschriften zullen implementeren en monitoren.

Ramón Aragonés, CEO van NH Hotel Group, benadrukt: “Gezien de huidige ontwikkelingen is de belangrijkste focus van ons bedrijf om ​​snel en adequaat om te gaan met de veiligheidsbehoeften van reizigers en medewerkers ter voorbereiding op de heropening van hotels. De ervaring en onafhankelijkheid van SGS als wereldwijd toonaangevend inspectie-, test- en certificeringsbedrijf, stellen ons in staat om de maximale voorzorgsmaatregelen te nemen en betrouwbare procedures toe te passen, specifiek gericht op het aanbieden van veilige hotels in alle regio’s waar we aanwezig zijn.”

Frankie NG, CEO van SGS voegt hieraan toe dat: “Dankzij onze wereldwijde marktleiderspositie in de reis en hospitality industrie en het daarbij behorende netwerk van gezondheids- en veiligheidsexperts, kunnen wij een uitgebreid en duidelijk protocol laten ontwikkelen om het beheer van de procedures en ontsmettingsstatus van hotels te controleren. Het doel van SGS is ervoor te zorgen dat er maximaal aan de hygiënenormen wordt voldaan, om zowel gasten als medewerkers van NH Hotel Group optimale veiligheid te bieden.”

De nieuwe voorschriften zijn ontwikkeld door specialisten op het gebied van controle en certificering en worden ondersteund door experts op het gebied van gezondheid en veiligheid op het werk.  De maatregelen stellen hotels in staat de reinigings- en ontsmettingsprocessen van hun faciliteiten aan te passen. Dit betreft onder andere de controle van personeel, de hygiëne- en preventie-initiatieven, de voedselveiligheid en de geschiktheid van ruimte en mobiliteit. De protocollen bevatten tevens de aanbevelingen van wereldwijde en lokale gezondheidsautoriteiten en houden rekening met de in elk land geldende gezondheidsvoorschriften. Het nieuwe keurmerk stelt reizigers van over de hele wereld in staat om, voorafgaand aan hun reis, de SGS-beoordeelde hotels te raadplegen waar de strengste  hygiënemaatregelen worden toegepast.

Gastenervaring herzien

NH Hotel Group werkt tegelijkertijd aan haar gastenervaring met als doel ervoor te zorgen dat in haar faciliteiten wordt voldaan aan de eisen op het gebied van veiligheid en sociale afstand. Een project waarin alle operationele processen, zoals het inchecken, roomservice en het buffetconcept, worden herzien en digitalisering een grote rol gaat spelen. Bovendien zullen alle medewerkers een training krijgen en worden er dagelijks bij aankomst in het hotel preventieve medische controles uitgevoerd.

Welzijn en veiligheid zijn van groot belang voor NH Hotel Group, dat van plan is haar medewerkers, eigenaren, leveranciers en andere belanghebbenden te betrekken bij het hele transformatieproces van de gastenervaring van haar hotels, met als doel de meest betrouwbare optie te zijn voor toeristen en/of zakenreizigers wanneer het reizende leven weer op gang komt. 

Over SGS

SGS is een wereldwijd toonaangevend inspectie-, test- en certificeringsbedrijf. SGS wordt erkend als de wereldwijde benchmark voor kwaliteit en integriteit. Met meer dan 94.000 medewerkers heeft SGS een netwerk van meer dan 2.600 kantoren en laboratoria over de hele wereld.

Over NH Hotel Group 

NH Hotel Group is een gevestigde multinationale speler en een toonaangevende operator van hotels op stedelijke locaties in Europa en Amerika. NH Hotel Group exploiteert meer dan 350 hotels. Sinds 2019 werkt de onderneming samen met Minor Hotels aan de integratie van hun hotelmerken onder één overkoepelend bedrijfsmerk met aanwezigheid in meer dan vijftig landen over de hele wereld.

NH Hotel Group

Persafdeling Benelux
Tel: +31 (0)6 21 28 05 81
Email: communication.ne@nh-hotels.com
Corporate website: www.nhhotelgroup.com

Social media:

www.nh-hotels.com/social-media

Shares

Pin It on Pinterest

Ultieme congresstad Zurich: na inspanning ook ontspanning!