All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Grand Opening van het ‘Park Inn by Radisson Hasselt’

Op 9 november jl., werd op feestelijke wijze de Grand Opening van het ‘Park Inn by Radisson Hasselt’ gevierd. Tevens werd in het zusterhotel ‘Radisson Blu Hotel, Hasselt’ de nieuwe vergader- en feestzaal met een capaciteit tot 300 personen en een oppervlakte van 300m² ingehuldigd. Smakelijke hapjes, bubbels, jenevercocktails en leuke muziek zorgden alvast voor een gezellige sfeer waarbij het leuk netwerken was voor de meer dan 200 aanwezigen. Eventonline was uiteraard van de partij en CEO Erik Wood had een gesprek met Frédérique Meertens, GM van Radisson Blu Hotel Hasselt en van het nieuwe Park Inn by Radisson Hasselt.

“Dankzij deze expansie, is het Radisson Blu Hotel, Hasselt samen met het Park Inn by Radisson Hasselt met 220 kamers en 14 vergaderzalen nu het grootste MICE-hotel van de provincie Limburg. Hierdoor is het bijgevolg mogelijk om een seminarie of feest voor 280 tot 300 personen te organiseren”, stelt GM Frédérique Meertens.

Het nieuwe Park Inn is operationeel sinds april en heeft 84 stijlvolle kamers gericht op een midmarket segment. “Van Toerisme Vlaanderen hebben we de erkenning gekregen van de Driesterren superior classificatie”, aldus de GM. “Er zijn nu 84 kamers functioneel, maar er worden op de negende verdieping van het hotel nog tien multi-functionele studio’s ingericht met eigen kitchenette en aparte zithoek. De hotelstudio is het perfecte concept voor de zakelijke longstayers die op zoek zijn naar een tweede thuis voor hun langdurig verblijf en voor de leisure gasten die opteren voor meer ruimte en comfort.”

Park Inn richt zich op een jonger en hipper cliënteel. “Naast het bestaande Radisson Blu hotel, is met deze Park Inn een uitnodigend zusterhotel verrezen volgens het ‘adding color to life’ concept. De brand ‘Park Inn by Radisson’ levert een comfortabele, kleurrijke en vriendelijke service aan al zijn gasten. Een huiselijke sfeer domineert, reeds in de inkomhal. Het Park Inn by Radisson Hasselt is uitgerust met een sfeervolle lobbybar ‘Live Inn Room’ en een ontbijt restaurant met 74 plaatsen. Dagelijks wordt er een uitgebreid koud en warm ‘Park Inn by Radisson’ ontbijtbuffet met trendy & gezonde producten geserveerd”, aldus Frédérique Meertens.

MICE
Naast de tien reeds bestaande vergader- en evenementenzalen van het Radisson Blu Hotel, Hasselt, is er een uitbreiding van de plenaire ‘Jeneverzaal’ die zich tussen de 2 torens op de 2de verdieping bevindt. Deze splinternieuwe eventruimte is zeer flexibel en kan worden opgedeeld in vier multifunctionele zalen of gecombineerd inclusief foyer (300 m²) en een terras (60 m²). Hier gaan zowel zakelijke als feestelijke grotere bijeenkomsten en evenementen tot 280 à 300 personen kunnen plaatsvinden.

“Als ode aan de Hasseltse Jenever kregen de vier nieuwe vergaderzalen de namen Smeets, Fryns, Wissels en Noblesse”, vertelt de GM. “De Jenevers ‘Smeets’ en ‘Fryns’ worden immers in de stad van de smaak rijkelijk geconsumeerd. Daarnaast zal vanaf mei 2018 ook de Jenever van ‘Wissels’ terug in productie gaan. Tot slot is de Jenever ‘Noblesse’ eveneens de familienaam van de moeder van dhr G. Lenaers, de eigenaar van het hotel.”

Deze vergaderzalen zijn bovendien uitgerust met high-tech audiovisuele voorzieningen zoals ingebouwde schermen, beamers, geluidsinstallatie, domotica-systemen en digitale signalisatieborden. Tijdens de zakelijke bijeenkomsten zullen de gasten het Radisson Blu ‘Experience Meeting’ concept ervaren waarbij de gastvrije service van het hotelteam ongetwijfeld zal bijdragen tot het welslagen van elk evenement. Voor feestelijke bijeenkomsten is er een groot aanbod van conceptformules en staat de Meeting & Event Coördinator ter beschikking voor het hele event. Beide zusterhotels worden dan ook beschouwd als één geheel. Bijgevolg is er slechts één contactpersoon voor beide hotels inzake alle MICE-activiteiten om alle voorbereidingen gestroomlijnd te laten verlopen.

Last but not least, is er de ruime ondergrondse parking met 450 parkeerplaatsen via dewelke de hotelgasten een rechtstreekse toegang hebben naar beide hotels.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

http://www.eventonline.be/detail/conferentiehotel-hasselt-park-inn-radisson-hasselt/

Shares

Pin It on Pinterest