Maandag 7 oktober was voor vele scholen een pedagogische werkdag. De scholengemeenschap Sint-Donaas ging die dag tot het uiterste, en organiseerde voor de 900 leden van het korps een groot congres in het Concertgebouw en het nabijgelegen Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC). Een hele dag lang kregen ze de kans om zich te verdiepen in thema’s als digitale didactiek en klasdifferentiatie, en werden hen onmiddellijk toepasbare tips van vakexperten aangereikt. Nieuwe, wetenschappelijke inzichten die de kwaliteit van het onderwijs in de dagelijkse klaspraktijk verhogen.
Van backstage tot atrium
Elk hoekje van het Concertgebouw werd tijdens het congres aangedaan, van de inspirerende Angel Room tot de backstage Artiestenfoyer die voor de gelegenheid als workshopruimte dienstdeed. Het Atrium fungeerde als centrale spil; van daaruit vond iedereen snel zijn weg naar de verschillende deelruimtes binnen én buitenshuis. Traiteur Deldycke zorgde tussen alle sessies in voor een deugddoende energieboost.
Muziek als afsluiter
Een congres in het Concertgebouw is pas compleet met een muzikaal element. Het plenaire slotmoment in de Concertzaal was dan ook geen zoveelste presentatie of panelgesprek, maar een drieledig muziekstuk, met passie gebracht door tientallen leerkrachten en leerlingen van de scholengemeenschap. Een schitterende afsluiter van een verrijkende congresdag.
Expertise en ondersteuning
Een congres van zo’n grootorde op poten zetten, is voor een scholengroep een uitdagende onderneming. Van het eerste prille idee tot de laatste noot van de Sint-Donaas-band, kon het organiserend comité rekenen op de expertise en de ondersteuning van het Concertgebouw.
‘Het congres voorbereiden was voor onze scholengemeenschap niet alleen onderdak vinden in de mooiste concertlocatie van Brugge, maar ook professioneel én hartelijk samenwerken met een team van medewerkers waar wij 100% op konden vertrouwen.’
– Hans Redee, stafmedewerker