All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Het Godshuis herrijst als Hemelse Eventlocatie – Unieke feestzaal in het Meetjesland heropent

3square Events, de groep die ook instaat voor de uitbating van de Oude Vismijn in Gent en Zaal Rijvissche te Zwijnaarde, heropent vanaf vandaag (Allerheiligen) opnieuw een deel van Het Godshuis te Sint Laureins als buitengewone evenementenlocatie.

Dit majestueuze neoclassicistische complex, oorspronkelijk gesticht in 1843, heeft door de jaren heen een boeiende geschiedenis doorgemaakt. Van een bescheiden begin als ziekenhuis tot een toevluchtsoord voor wezen en later een liefdevol bejaardentehuis, de muren van Het Godshuis ademen geschiedenis.

Na jaren van leegstand nam Rode Kruis-Vlaanderen vorig jaar zijn intrek in een deel van het imposante gebouw. Door de site open te stellen als opvangcentrum voor kwetsbare gezinnen en minderjarigen die internationale bescherming nodig hebben, kreeg het gebouw reeds een deel van zijn historische functie terug.

Vandaag straalt Het Godshuis ook opnieuw als een unieke evenementenlocatie, klaar om van elke bijeenkomst een betekenisvolle mijlpaal te maken dankzij twee prachtige feestzalen, de Kapel en de Crypte, die afzonderlijk of gezamenlijk kunnen gehuurd worden.

De Kapel behoudt nog steeds zijn historische pracht, met indrukwekkende kolossale pilaren en een prachtige koepel die een vleugje grandeur en tijdloze elegantie toevoegt aan elke gebeurtenis. Deze ruimte biedt plaats aan 150 (zittend) tot 300 (staand) personen.

De voormalige Crypte, ooit gewijd aan religieuze ceremonies, is een sprookjesachtige plek die zich uitstekend leent tot intieme of uitbundige bijeenkomsten. De prachtige oude stenen muren en majestueuze gewelfde plafonds maken dit tot een ideale plek voor feesten van 100 (zittend) tot 150 (staand) personen.

Het Godshuis staat klaar om opnieuw droomhuwelijken, krachtige bedrijfsevents, inspirerende lezingen, boeiende tentoonstellingen en feestelijke verjaardagen tot leven te brengen in een kader vol historische grandeur en moderne pracht.

Boek nu uw feest via onze nieuwe website www.hetgodshuis.be

Unieke vergaderzalen Gent – 3Square Gent

Shares

Pin It on Pinterest