All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Hotel Stiemerheide: unieke locatie in Nationaal Park Hoge Kempen

Hotel Stiemerheide’ is een sfeervol hotel gelegen in de Limburgse Kempen en grenzend aan het Maasland en een golfterrein. Het hotel werd eind jaren ‘80 gebouwd in de Engelse cottage stijl. Als één van de belangrijkste toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen is het gastvrije Limburgse hotel een oord waar het goed vertoeven is. Olivier Wauters van Eventonline had er een gesprek met General Manager Jos Schols.

“Tot 1999 heette het hotel ‘Golfhotel’, ik wou die naam veranderen omdat die eigenlijk te eenzijdig was. Je hoeft geen golf te spelen om hier te vertoeven”, aldus Jos Schols. Daarom werd geopteerd voor een naam die verwijst naar de groene omgeving: de rustige kabbelende Stiemerbeek vlakbij en ook de heide. “De nieuwe samenstelling verwijst automatisch naar het groen, dan weet je onmiddellijk dat je niet midden in de stad zit, maar in de natuur. Trouwens Stiemerheide is het enige hotel dat in het Nationaal Park Hoge Kempen ligt”, stelt de General Manager. “Die natuur-gelinkte naam vind ik wel belangrijk.”

‘Hotel Stiemerheide’ heeft bijgevolg een ideale ligging, vooral voor seminaries, op 800m van de afrit van de autosnelweg, maar toch te midden van een groene omgeving, zodat je geen auto’s hoort voorbij razen. “Inderdaad, geen ring, geen files, geen kruispunten, en bovendien een hele ruime gratis parking, wat heel belangrijk is voor seminariegasten”, meent Jos Schols. De organisatie van seminaries is de core business van ‘Hotel Stiemerheide’. “We beschikken over acht goed uitgeruste zalen met airco en break-out rooms, maar we zijn tevens een gastronomisch hotel, met twee restaurants, met name ‘De Kristalijn’ met een Michelinster, maar ook gastronomisch restaurant ‘Corneille’.”

De prachtige terrassen panoramisch omgeven door groen zorgen, voor leuke breaks tussen de seminaries. De bar lijkt heel informeel, maar gezelligheid is er troef.

Veel seminariegasten wensen ook een outdoor activiteit en dat kan ter plaatse. Wie het hotel buitenstapt, ziet onmiddellijk tal van bewegwijzerde wandelroutes en mountainbikeroutes, je bevindt je immers midden in het Nationale Park en bovendien bestaat de mogelijkheid van een golf clinic op het aanpalende golfterrein met 18 holes.

Naast B2B, staat het hotel ook open voor leisuregasten. De 70 hotelkamers en het grootste hotelzwembad van België (15 bij 6m, overloopbad) zijn uiteraard een belangrijk pluspunt. “We richten ons heel breed, zowel voor seminarie- als voor leisuregasten”, aldus Jos Schols. “We zijn trouwens ook een sporthotel.” Inderdaad, ‘Hotel Stiemerheide’ is het officiële hotel voor KRC Genk dat hier al dertien jaar op afzondering komt, maar ook van de Rode Duivels, die hier op afzondering zijn gekomen voor ze naar het WK in Brazilië vertrokken. “Binnenkort komen ze opnieuw een week naar hier vooraleer ze op het EK in het krijt treden, goed voor zo’n 50 kamers, da’s natuurlijk een mooie referentie”, stelt de General Manager.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/nl-69088-11682-47605-meeting-rooms-seminariezalen-in-genk–hotel-stiemerheide.html

Shares

Pin It on Pinterest