Inhuldiging Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)

Het was een historisch moment voor de stad Brugge. Na jaren van voorbereiding en bouwen werd het nieuwe Bruges Meeting & Convention Centre zaterdag 18 december officieel ingehuldigd voor de pers. Het functionele en duurzame ontwerp is van de hand van architect Eduardo Souto De Moura en META architectuurbureau.

Na zes intensieve jaren staat het team van het BMCC te popelen om organisatoren en deelnemers van beurzen, congressen en andere activiteiten te mogen ontvangen.

We zetten de grote lijnen nog even op een rijtje:

  • 2015: beslissing om nieuwe beurshal te bouwen
  • 2016: opmaak plan & uitschrijven ‘design & build’-opdrachT
  • 2017: sloop oude beurshal
  • 2018: gunning opdracht & archeologisch onderzoek op de site
  • 2019: start bouw BMCC
  • 2021: officiële inhuldiging BMCC

De voorbij week werd het gebouw en de omgevingsaanleg opgeleverd. Dit is een belangrijke mijlpaal. Naast een nieuw gebouw werd er ook een nieuw Beursplein gecreëerd. Op het plein pronkt het kunstwerk ‘De Bron’, van Belgisch beeldhouwer Philip Aguirre. Je kan het kunstwerk bewonderen vanop de gloednieuwe zitbanken, een ontwerp van Lucile Soufflet.

Het nieuwe Bruges Meeting & Convention Centre is de ideale locatie voor bijzondere events, congressen en beurzen. De indrukwekkende benedenverdieping heeft een oppervlakte van 4.500 m² en dient perfect voor beurzen en grotere publieksevenementen. De grote glaspartijen van de beurshal kunnen zelfs worden opengezet en de ruimte zo transformeren tot een groot overdekt plein.

Het congresgedeelte op de bovenverdiepingen biedt plaats aan ruim vijfhonderd personen, er zijn vergaderzalen en er is een prachtige cateringruimte.

Bekijk de video van de inhuldiging:

Meer informatie over het nieuwe Bruges Meeting & Convention Centre vind je hier.

Bruges Meeting & Convention Center (BMCC) – Eventlocatie in Brugge: Beurs-, Meeting- en Congrescentrum

Shares

Pin It on Pinterest