All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Uw bedrijfsevenement in combinatie met teambuilding in een prachtige omgeving – Les Sorbiers

Hotel ‘Les Sorbiers’ ongekende parel in de Maasvallei 

Een driesterrenhotel zonder televisie op de kamer? Eerder een uitzondering dan de regel, maar in Hotel ‘Les Sorbiers’ geeft men de voorkeur aan een boek op ieders nachtkastje, in plaats van aan een scherm tegen de muur. Bij ‘Les Sorbiers’ primeert dan ook de rust. Echter, niet alleen in de kamers. Het 17-hectaren grote natuurdomein is een oase van kalmte waar bedrijven zonder twijfel een geslaagde meerdaagse meeting of seminarie kunnen organiseren te midden van het groen. Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline, had er een gesprek met Michel Vertongen, een van geranten van het hotel.

Geografische ligging

‘Les Sorbiers’ is een natuurdomein dat zich in de regio Haute-Meuse uitstrekt langs de oevers van de Maas, ten zuiden van Dinant, dichtbij de Franse grens. Het telt een oppervlakte van 17 hectaren, met inbegrip van het grootste eiland in de rivier, m.n. l’île d’Androssart, dat geklasseerd is als natuurgebied.

“Rond 1909 heeft de familie Boël-d’Avila, een grote familie van Waalse industriëlen uit de regio La Louvière, het domein verworven om er hun vakantieresidentie op te trekken,” vertelt Michel Vertongen. “In 1978 werd het landgoed beheerd door de Socialistische Mutualiteiten, die het in 1990 verwierven ten behoeve van hun leden. Rond 2018 kwam het domein vervolgens in handen van de groep Nouvelle Hotellerie …die al eigenaar is van “Les Tourelles” in Le Crotoy en “Plein Ciel” in Zwitserland.”  

Naast een verwarmingsinstallatie op hout die het ganse domein van verwarming voorziet, werden er geen grote wijzingen doorgevoerd in de gebouwen behalve dan enkele muren die werden gesloopt alsook noodzakelijk aanpassingswerk inzake brandveiligheid. Daarentegen werden er heel wat renovatiewerken uitgevoerd om het interieur te verfraaien, zoals, schilderwerken, nieuwe vloeren en parket.

Doelgroep

‘Les Sorbiers’ mikt op twee types van klanten. “Ons domein is geschikt voor zowel B-2-C als B-2-B,” stelt Michel Vertongen. “Het hotel telt 32 kamers alsook ons restaurant ‘Enface de l’île’. Dit restaurant is toegankelijk voor zowel de hotelgasten, als het grote publiek. Bedrijfsmeetings, personeelsfeesten, corporate events kunnen hier probleemloos plaatsvinden in een fantastisch kader en een rustige omgeving. Naast bedrijfsevenementen kunnen hier ook privé-events doorgaan, zoals huwelijksfeesten en familiefeesten.”

Plannen post-Corona?

‘Les Sorbiers’ opende de deuren tijdens de Coronaperiode. Wat zijn de post-Corona plannen? “We willen in eerste instantie de infrastructuur op het domein verder ontwikkelen,” legt Michel Vertongen uit. “We hebben heel wat projecten op de agenda staan, zoals een spa en wellness, maar ook bijvoorbeeld een serre met het oog op eigen productie van groenten voor ons restaurant en aansluitend een atelier voor de verwerking van producten verworven op de site, zoals fruit, honing, groenten, om ze verder te gebruiken in ons restaurant. Een brasserie om ons eigen bier te brouwen en te verkopen staat tevens op het lijstje, alsook een speelpark voor kinderen. Kortom, heel wat plannen en projecten dus.”

Inzake activiteiten, wenst Michel Vertongen vooral bedrijfsseminaries te boosten. “Daar gaan we op korte termijn zeer zeker de nadruk op leggen en werk van maken aangezien het afgelopen jaar door de lockdown dit niet mogelijk was. Inzake B-2-C gaan we ook een grote mediacampagne voeren vooral in het Nederlandse taalgebied.”

‘Les Sorbiers’ gonst dus van de bedrijvigheid en is een uitstekende locatie voor uw volgende bedrijfsevent. Kort samengevat zijn er maar liefst twaalf redenen om uw seminaries in ‘Les Sorbiers’ te organiseren.

We zetten ze hierna even op een rijtje:
– Een domein van 17 hectaren aan de oevers van de Maas, in een natuurlijke omgeving, met inbegrip van een eiland geclassificeerd Natura 2000;
– Maximaal een uur rijden om deze weinig bekende en schitterende streek van de Haute-Meuse te bereiken;
– Vier grote seminariezalen (van 10 tot 100 personen) met daglicht;
– Ultramoderne projectie- en animatieapparatuur plus een krachtige internetverbinding;
– Een rigoureus gezondheidspreventie protocol voor COVID-19;
– Op maat gemaakte maaltijden en ambachtelijke keuken met lokale en ecologische ingrediënten waar chef Nicolas Valanchon de scepter zwaait;
– Een ruim en schaduwrijk terras met uitzicht op de Maas;
– 32 tweepersoonskamers ingericht in harmonie met de historische omgeving;
– Talrijke mogelijkheden voor recreatieve, culturele, educatieve (conferenties) of sportieve activiteiten op het terrein of in de omgeving;
– Een ervaren, attent, toegewijd en creatief team;
– Een eco-verantwoordelijke aanpak;
– Een ruime en gratis parking.

Kasteel met hotel en top-restaurant aan de Maas in Hastière – Les Sorbiers

 

Shares

Pin It on Pinterest