All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

JADA Events zorgt voor een gevarieerde open dag bij Evonik

Ongeveer 50 chemische en farmaceutische bedrijven organiseerden in mei een ontdekkingsweekend op hun terreinen met als thema “The Future Sounds Exciting”. Ook Evonik Antwerpen opende zijn deuren en schakelde daarbij het team van JADA events in om de 4000 bezoekers een breed scala aan activiteiten aan te bieden.

Met deze open dag wilde Evonik Antwerpen laten zien hoe het bedrijf bijdraagt aan oplossingen voor klimaatverandering, duurzame materialen voor de circulaire economie en innovatieve toepassingen. Bovendien was het doel om jongeren enthousiast te maken voor de chemische sector. JADA events kreeg de opdracht met een prikkelend concept waarin bezoekers konden deelnemen aan ongeveer 50 activiteiten die allemaal verband hielden met de activiteiten van Evonik.

Voor jong en oud

JADA koos voor een zeer gevarieerde invulling van het evenement. “We hebben gekozen voor een concept met tal van leuke activiteiten waarbij jong en oud echt worden meegenomen in het verhaal van de chemie. We hebben gezocht naar activiteiten die verband houden met Evonik, chemie en duurzaamheid… Alles is in nauw overleg met Evonik en de verschillende afdelingen van het bedrijf georganiseerd, omdat het belangrijk was dat alle onderdelen aan bod kwamen.”

50 activiteiten en workshops

In totaal konden bezoekers deelnemen aan ongeveer 50 activiteiten en workshops, voor ieder wat wils. “Er konden vogelhuisjes in regenboogkleuren worden geknutseld, die vervolgens met een hoogwerker aan bomen werden opgehangen. Dit was een knipoog naar de vele zwaluwen die op het bedrijfsterrein leven. Kinderen konden ook leren hoe ze een robot moesten programmeren, die vervolgens zelfstandig een parcours aflegde dat ze zelf hadden gecodeerd. En voor degenen die van snelheid houden, was er de Hoverkart Grand Prix.”

Kennismaking met laboratorium en magazijn

De bezoekers konden van dichtbij kennismaken met de verschillende onderdelen van Evonik Antwerpen. “In het Centraal Lab van het bedrijf werd de werking van het laboratorium uitgelegd en konden mensen zelf aan de slag om hun eigen shampoo te maken. Ook de werking van de werkplaats en het magazijn werd uitgebreid toegelicht. Natuurlijk heeft een bedrijf als Evonik ook een eigen brandweerdienst. Zij demonstreerden hoe er wordt geblust en gaven waardevolle tips voor bepaalde situaties thuis. In de Safety Street stond alles in het teken van veiligheid en er was ook een workshop EHBO.”

Van plastic afval tot sleutelhangers

Het was een mooie dag die veel jongeren en jongvolwassenen heeft weten te enthousiasmeren voor de wetenschap. “In de hoofdtent stond De Grote Wetenschapsshow geprogrammeerd, die veel belangstelling trok. Leuk detail: de bezoekers werden ook opgeroepen om enkele stukken plastic afval mee te nemen naar het evenement. Deze werden ter plaatse gerecycled tot coole sleutelhangers, meteen ook een leuk aandenken aan deze fijne dag.”

Elektrische busjes

Het terrein van het chemische bedrijf is natuurlijk geen vanzelfsprekende evenementenlocatie. “De uitgestrektheid van het terrein vormde een uitdaging. Uiteraard waren bepaalde kritieke installaties niet toegankelijk voor het publiek. Het evenement vond voornamelijk plaats aan de voorkant van het terrein. Toch kregen bezoekers de kans om de volledige locatie te verkennen, zij het met elektrische busjes,” besluit Jan de Wieuw.

Organisatie van evenementen – JADA Events

Shares

Pin It on Pinterest