Le Relais de Bazel: serene plek met hospitality hoog in het vandaal gedragen

Geklasseerd als één van de mooiste dorpen van Vlaanderen, is Bazel de thuisbasis van het kasteel van Wissekerke, de Sint-Pieterskerk en wordt het omringd door fascinerend erfgoed. Dit Middeleeuwse dorpje bevindt zich vlakbij een uitzonderlijke natuurpracht. De Polders van Kruibeke vormen het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen (650 hectare topnatuur). Een echt wandel- en fietsparadijs te midden van bossen, weides, slikken en schorren en duizenden weide- en watervogels. De juiste plaats om te onthaasten en je met nieuwe energie op te laden. Een groene pitstop om de nodige zuurstof bij te tanken. Het is dan ook in deze idyllische omgeving waar gastvrouw Gina Miurin en sterrenchef Kris De Roy het prachtige Le Relais de Bazel hebben gecreëerd. Een serene plek waar alle warme tonen van gastvrijheid aanwezig zijn.

What’s in a Name

Al eeuwenlang staat het woord ‘Relais’ synoniem voor een huis waar men kan schuilen, zich veilig voelt en tot rust kan komen. De essentie van het begrip is trouwens nooit veranderd. Vroeger was het de letterlijke ‘rust-herberg’ op lange trektochten. Nu wijst het nog steeds op een rustmoment op een veel te hectische levensweg. Zo wil ‘Le Relais de Bazel’ op een eigentijdse, holistische wijze de nodige rust en sereniteit bieden. Elke vorm van samenzijn wordt immers tailormade ingevuld en met eerbied voor de nodige privacy! Zowel een meeting met slechts enkele gasten als een mooie huwelijksviering worden op deze manier benaderd en op maat uitgewerkt.

Dit statige herenhuis anno 1840 werd in 1947 gekocht en verbouwd door de familie Pien. Sindsdien werd het generaties lang de locatie voor het befaamde notariaat van vader en nadien zoon Notaris Patrick Pien. Het pand werd door de huidige eigenaars net voor de coronacrisis gekocht, volledig gerenoveerd en in ere hersteld. De klassieke bouwstijl en de tijdloze uitstraling van deze voormalige notariswoning typeren het pand. De symmetrische en strakke basislijnen geven het een klassevolle authentieke uitstraling. Het huidige interieur is zowel stijlvol als bijzonder eigentijds. Vandaag staat dit pand volledig in het teken van wellbeing en privacy.

Uitgekiend concept

Le Relais de Bazel is een polyvalente en ruime locatie met mooie tuinen die zich perfect leent tot de organisatie van een brede waaier van events met een globale en gepersonaliseerde service gefocust op de integere beleving van de gasten en hun privacy.

Zo staat deze venue voor een bevoorrechte cocon bestaande uit twee suites en een loft van zeer hoog niveau. De decoratie en inrichting zijn te danken aan de overvolle inbeeldingskracht van gastvrouw Gina Miurin. Hoewel de gevel van het voormalige herenhuis bijna ongewijzigd is gebleven, werd het hele interieur van de woning opnieuw ontworpen volgens een eigentijdse stijl.

Op het gelijkvloers bevinden zich verscheidene privéruimtes voor allerlei doeleinden, een bibliotheek with a view, een kantoor en vergaderruimte, een grote polyvalente ruimte die plaats biedt aan 50 personen (zittend), een open keuken met mogelijkheid voor show-cooking, een groot terras dat ook plaats biedt voor 60 personen en aansluitend een enorme privétuin. Op de eerste en tweede verdieping zijn er twee prachtige suites: ‘Suite Manon’ en ‘Suite La Cinq’, alsook de ‘Loft au 5ième Ciel’ die zowel licht als ruim is en een uitzonderlijk uitzicht biedt op de tuinen en het pittoreske dorpsplein. Zowel privé́ als zakelijk spreekt dit pand tot de verbeelding.

Overzicht

Hierna volgt een overzicht van wat Le Relais de Bazel te bieden heeft via volledige of gedeeltelijke ‘verhuring’ met als doelstelling de beleving van een gepersonaliseerde ‘homefeeling’.

 • Alle ruimtes voor particulieren of bedrijven zowel voor een kort als een lang verblijf;
 • De tuin van Le Relais de Bazel (mogelijke verbinding met die van Hofke van Bazel);
 • Gelijkvloers – geheel of gedeeltelijk (polyvalente ruimte, open keuken, kantoor- of vergaderruimte, terras);
 • De 1ste verdieping: twee ruime en comfortabele eigentijdse suites (ook afzonderlijk beschikbaar) met uitzicht op de tuin en het dorpsplein.
 • De 2de verdieping: een loft met grote terrassen en 360° zicht op de tuin en het dorp.

Hofke van Bazel

Hofke van Bazel is de exclusieve cateringpartner van Le Relais de Bazel. De foodbeleving wordt exclusief verzorgd door sterrenchef Kris De Roy. Dit gerenommeerd restaurant draagt bovendien de groene gastronomie hoog in het vaandel. De intense band met de natuur en al het moois dat die te bieden heeft, komt in deze keuken altijd en onvoorwaardelijk tot zijn recht.

Je kan er terecht voor:

 • Fine dining beleving;
 • Healthy moments met de link naar de impact van de voeding op de mentale en fysische gezondheid;
 • Recepties;
 • Walking dinner;
 • Presentaties en degustaties;
 • Culinaire workshops.

Complete dienstverlening

Om de dienstverlening tijdens een event compleet te maken, kan tevens een beroep worden gedaan op de volgende diensten:

 • Valet en parkingservice;
 • Luxe taxivervoer (limousine, waterlimo);
 • Specifieke conciërgediensten;
 • Personal coaching & training;
 • Rondleidingen op maat (moestuin en omgeving);
 • Events & Business van A tot Z.

Het team van Le Relais de Bazel heeft talent in overvloed om elk verblijf in deze bijzondere omgeving om te toveren tot een werkelijk unieke en exclusieve hospitality ervaring, weg van de wereld … mede dankzij de rustgevende omliggende natuur.

Shares

Pin It on Pinterest