All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

LJs Ratxó Eco Luxury Retreat: laad uw batterijen op in de Serra de Tramuntana

Mallorca, een eiland dat behoort tot de archipel van de Balearen, is zo groot als de provincie Antwerpen. Het eiland is echter zo divers, met veel verschillende landschappen. Ik woon sinds augustus 2020 op het eiland en het blijft me verbazen.

Laten we bijvoorbeeld LJs Ratxó Eco Luxury Retreat nemen. Verborgen in de bergen tussen Galiea en Es Grau. Om dit retreat te bereiken moet je naar Puigpunyent navigeren, een klein, pittoresk dorpje op zo’n 15 km van Palma.

Het hotel ligt net buiten het dorpscentrum, in het begin is de weg van zeer goede kwaliteit, maar al snel verandert het in een ware off-road ervaring. Geen paniek, een SUV is geen must, alleen handiger om er te komen.

De weg is 4 km lang. Het domein is goed verstopt, na het passeren van twee goed beveiligde poorten kom je aan bij het domein. In het begin wist ik niet wat ik moest verwachten. Het was zo stil, het leek bijna verlaten. Maar het is ook een retraite … Dus gewoon de pijlen volgen naar de receptie. Daar wachtte een charmante jongeman ons op. Het personeel kleedt zich in een eigenaardig uniform, een soort kimono met een bruine ceintuur. Ik kreeg het gevoel dat ik in een klooster was aangekomen, maar dan voorzien van alle luxe die je je maar kunt voorstellen.

Ik kreeg een upgrade naar een ander kamertype, de focus van LJs Ratxó Eco Luxury Retreat ligt vooral op het opladen van je batterijen. Begrijp me niet verkeerd, dit is regeneratie op hoog niveau, maar wel met respect voor de natuur. En dat is in alle elementen terug te vinden. Eenvoudig, maar toch zeer luxueus. Er is een prachtig buitenzwembad, voorzien van mooie banken en met alle nutsvoorzieningen. Grenzend aan het zwembad is een prachtige wellness, die geheel gratis gebruikt kan worden, zwembad met jetstream, droge sauna, hammam, etc.

Ik heb ook een massage geboekt, en hier merk je meteen dat je op een toplocatie zit. Sommige hotels bieden dure massages aan, maar vaak uitgevoerd door onbekwaam personeel. Hier niet, een van mijn beste massages ooit!

Ik had een tafel gereserveerd voor de avond in het restaurant: Roots. Ook weer eenvoudig maar stijlvol ingericht. Wat me opviel is dat ook hier kwaliteit de boventoon voerde, zowel bij de wijn als bij het menu. Roots kiest voor dagverse producten die allemaal biologisch geteeld zijn en veel op het domein zelf. Eerlijk gezegd, als je deze gerechten proeft, kom je tot de conclusie dat we vergeten zijn hoe groenten of vlees echt smaken.

Je kan rustig slapen in LJs Ratxó Eco Luxury Retreat, behalve de pauw, de persoonlijke bewaker van dit resort.

Het ontbijt dan. De soberheid die uitstekend wordt omgezet in kwaliteit verbaasde me opnieuw. Neem het roerei, je ziet meteen aan de kleur dat het door kwaliteitskippen is geproduceerd, maar ook het hele ontbijt is biologisch.

LJs Ratxó Eco Luxury Retreat is niet voor klanten die op zoek zijn naar bruisende hotels. Integendeel, dit resort is voor mensen die willen ontspannen, weg van de hectiek van het dagelijks leven. Dit alles omringd door personeel dat met veel aandacht en goede service werkt, alles verloopt een beetje rustiger dan we allemaal gewend zijn, maar zijn we niet allemaal op zoek naar wat echte vredige momenten zo nu en dan? LJs Ratxó Eco Luxury Retreat is een aanrader, nauwelijks 15 km van het bruisende Palma. Wat hou ik van dit eiland. – Wood Goedgekeurd!

Shares

Pin It on Pinterest