All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Made in Antwerp: een panoramische blik op een economische reus

Zin om Antwerpen van een andere kant te ontdekken? Boek dan de begeleide wandeling Made in Antwerp en ontdek met een stadsgids de enorme diversiteit van de Antwerpse economie. Op het Eilandje loop je langs onder meer het Umicore Zilverpaviljoen, het Felixpakhuis en het Brouwerhuis terwijl je gids boeiende weetjes vertelt over Antwerpse bedrijven en producten door de jaren heen.

Economie is een deel van ons leven. Als consument maken we deel uit van die economie. We willen immers lekker en gezond kunnen eten en drinken, we willen mooie en degelijke kleding, we willen ‘online’ en in ‘real time’ communiceren, we willen ontspanning, cultuur of vakantie. Economie is dus eigenlijk overal en wij zijn als consument of als producent hoe dan ook een economische speler.

Tijdens de stadswandeling ‘Made in Antwerp’ komt de geschiedenis van de Antwerpse economie aan bod, maar ligt het accent toch vooral op de enorme diversiteit aan hedendaagse Antwerpse producten en economische sectoren als diamant, petrochemie, farmacie en transport. Maar het gaat ook over meer dagelijkse dingen als koekjes, koffie en mode. Hierbij komen zowel bedrijven uit de stad als uit de provincie Antwerpen in de kijker te staan. Die bedrijven staan in voor 47% van de Vlaamse uitvoer en dat betekent ruim 28% van de Belgische export.

Een stadsgids vertelt je heel wat interessante weetjes over die Antwerpse economie, de echte motor van het land. De wandeling vindt plaats op ‘Het Eilandje’, een bijzondere wijk tussen stad en haven, tussen verleden en toekomst van tal van economische activiteiten, kortom de uitgelezen plek voor een panoramische blik op een economische reus. Als alternatief voor deze boeiende outdoor themawandeling op ‘Het Eilandje’ bestaat er ook een vooral bij minder goede weersomstandigheden erg geschikte indoor rondleiding die zich tot de MAS-site beperkt maar inhoudelijk toch een gelijkaardig economisch verhaal brengt.
Meer informatie en prijzen vind je op: Made in Antwerp.

Copyright foto : Neutelings Riedijk architecten – Sarah Blee

www.visitantwerpen.be

Bron: Eventnews.be

Shares

Pin It on Pinterest