All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Marseille zet zich in voor een duurzamer toerisme – France Convention Bureau

Marseille is niet weg te slaan uit het nieuws. Binnen zes maanden organiseert de stad de Wereldbeker Rugby en binnen 18 maanden vinden de zeilwedstrijden van de Olympische Spelen hier plaats! Maar omdat toerisme niet nadelig mag zijn voor ons milieu en onze levenskwaliteit, heeft Marseille ervoor gekozen om duurzaam toerisme te promoten in het kader van deze grote evenementen.

De Olympische Spelen van 2024 worden trouwens de eerste ecologisch verantwoorde spelen en een van de voorwaarden van het organisatiecomité was dat de hotels van de spelen het Green Key-ecolabel hadden. Dit label is wereldwijd erkend en werd al toegekend aan meer dan 3.700 accommodaties in 60 landen. Marseille heeft zich vanaf 2020 ingezet om de criteria van dit label na te leven. Op dit moment telt de stad wel 33 Green Key-hotels, meer dan alle andere Franse steden!

Een van de hotels met het label is Maison du Monde, een hotel dat in 2019 werd geopend aan de Vieux-Port. Sinds enkele weken kun je hier leven als een echte Marseillaan in een van de 16 appartementen in hartje Marseille. Je verblijft midden in de winkelbuurt en op een boogscheut van de Vieux-Port. hartelijke sfeer.

Alle kamers zijn gezellig ingericht, waardoor je je meteen thuis voelt en volop kunt genieten van het bruisende Marseille tijdens een middellang of lang verblijf. Perfect voor toeristen of zakenreizigers die zelfstandig de stad willen verkennen. Indien je een seminarie organiseert, kun je ook een diner aanbieden, voorzien door Marseillaanse chefs, of wijn- en pastisdegustaties in een in een hartelijke sfeer.

En overdag kun je in het Parc National des Calanques heerlijke wandelingen met yogasessies, kajaktochten of elektrische mountainbiketochten organiseren met respect voor de fauna en flora van dit beschermde gebied.

Marseille is de ideale locatie voor een uniek, duurzaam en onvergetelijk evenement en met de tgv ben je er in slechts een paar uur.

Contacten
Corinne FREANI, Responsable Pôle Meeting, Convention & Incentive
Bureau des Congrès Aix-Marseille Provence
cfreani@marseille-tourisme.com
www.aixmarseille-congres.com
+33 (0)6 73 86 09 79

Congresbureau Frankrijk – France Convention Bureau

Shares

Pin It on Pinterest