Mercure Antwerp City South na complete renovatie klaar voor sportieve toekomst

Het hotel eert het honderdjarig jubileum van de Olympische Spelen in Antwerpen

Mercure Antwerp City South de afronding van een grootschalige renovatie. Het moderne viersterrenhotel is gevestigd in het hart van het zakendistrict van Antwerpen en telt 211 kamers.

In 2020 kondigde hotelgroep Accor de opening aan van Mercure Antwerp City South. In totaal telt Accor 162 hotels in België waarvan er zes in Antwerpen gevestigd zijn. Met de toevoeging van een tweede Mercure-hotel in Antwerpen, biedt Accor nog meer keuze voor zakelijke en leisure gasten. Mercure Antwerp City South richt zich doordeweeks met name op zakelijke gasten en in de weekenden op mensen die een stedentrip maken.

Eer aan de Olympische Spelen

Vanaf 2021 heeft het hotel gefaseerd een interieurverandering ondergaan. De focus lag hierbij op sport en de Olympische Spelen. Hier is niet willekeurig voor gekozen. Het hotel ligt tegenover het olympisch zwembad Wezenberg en dichtbij verschillende sportparken en -clubs. En in 1920, precies honderd jaar voor de start van de renovatie, organiseerde Antwerpen de eerste Spelen na de Eerste Wereldoorlog. Het werd tevens het jaar waarin België het grootste aantal medailles won tot nu toe. In Mercure Antwerp City South worden de Olympische Spelen geëerd door verschillende referenties naar het sportevenement. Zo hinten verschillende vloeren naar atletiekbanen, zijn tafels gemaakt van turnvloeren en verlichten (olympische) ringen de lobby. Ook in de gangen en kamers zien we hints. De ringen komen veelvuldig terug, evenals grafische vloeren, turnbokken en de olympische kleuren.

Focus op lokaal

De dag start bij Mercure Antwerp City South met een sportief ontbijt in ontbijtzaal Pierre zodat gasten klaar zijn voor een dag Antwerpen. Lunch en diner worden geserveerd in Brasserie de Coubertin. De naam van het restaurant is een eerbetoon aan de Franse baron Pierre de Coubertin (1863-1937), die een belangrijke rol speelde bij de organisatie van de Olympische Spelen aan het eind van de 19e eeuw. De keuken en bar werken veel met lokale producten en leveranciers. Zo serveren ze er Antwerpse bieren als Seef, Victoria en Pauwel Kwak, limonades van Ritchie en Elixir d’Anvers, een Antwerpse kruidenlikeur. Op de kaart staan Belgische gerechten als vol-au-vent, stoofvlees en wafels. De binding met de omgeving is belangrijk voor alle Mercure-hotels. Het personeel van Mercure Antwerp City South is dan ook goed bekend met de buurt en de stad. Het hotel ligt in het hart van het bruisende en hippe zakendistrict van Antwerpen-Zuid, buiten de emissiezone, op loopafstand van horeca, Antwerpen Expo, kunstcentrum De Singel en naast het Domein Hertoghe-park. De binnenstad ligt op tien minuten rijden met het openbaar vervoer of de auto, de tramhalte bevindt zich naast het hotel.

Filip Caluwaert, General Manager van Mercure Antwerp City South: “Met onze unieke persoonlijkheid, het olympische karakter en het vernieuwde concept spelen we in op de behoeftes van de verschillende doelgroepen: van zakelijke gasten en sportteams tot long-stay-gasten en toeristen die een weekeindje weg zijn.”

Naast de brasserie, is het hotel voorzien van een ruim buitenterras, fitness- en wellnessfaciliteiten en 1000m2 aan conferentieruimte verdeeld over negen multifunctionele vergaderzalen.

Mercure Antwerp City South
Desguinlei 94
2018 Antwerpen
www.mercureantwerpcitysouth.com

Vergaderzalen en banketzalen – Mercure Antwerp City South

Shares

Pin It on Pinterest