Meteorieten dalen neer op La Butte aux Bois

Voor het tweede jaar op rij heeft juwelenontwerper Jochen Leën (38) het gerenommeerde hotel La Butte aux Bois in Lanaken omgetoverd tot een Natural History hotspot.
Dit jaar presenteert Jochen Leën samen met de Granada Gallery een unieke tentoonstelling waarbij speciale meteorieten en originele ruimtevaart fotografie centraal staan. Het universum is altijd een onderwerp geweest wat de mensheid mateloos gefascineerd heeft en deze exhibitie is hier een eerbetoon aan.
Ook dit jaar zijn er dinosaurussen, fossielen, mineralen én juwelen te zien, maar ook een zeer zeldzaam specimen, genaamd een “Woolly Mammoth”.
“Mammoeten waren in het algemeen grote reuzen van +/- 4m hoog, maar dit specimen is “maar” 2m hoog.
Eerst werd gedacht dat dit een kalf zou zijn geweest, maar na een grondige bot analyse is gebleken dat deze mammoet getroffen werd door een groeistoornis” aldus Jochen Leën.
Samen met Jochen Leën heeft Granada Gallery een passie voor natuurlijke wetenschap en proberen ze mensen te fascineren door prachtige en zeldzame objecten in nieuwe en frisse omgevingen te plaatsen, waar men niet altijd verwacht een echt fossiel te zien of prachtige juwelen met unieke en kleurrijke edelstenen die vele malen zeldzamer zijn dan diamant.
“Alles wat met de natuur te maken heeft intrigeert mij. Zo is ook mijn fascinatie voor dinosaurussen, fossielen, mineralen en gekleurde edelstenen ontstaan. Nu klink ik een beetje zoals Ross uit Friends (lacht)”.

GRANADA GALLERY LANAKEN
Granada Gallery heeft zijn herkomst in Tucson, Arizona – gekend van ‘s werelds grootste beurzen voor de handel in mineralen,
fossielen en edelstenen. De galerij is opgericht in 2013 en heeft sindsdien een internationaal netwerk opgericht voor unieke werken die natuurlijke kunst en moderne ontwerpen fuseren.
Om de mensen een totaalbeleving te geven zullen hier bijzondere objecten tentoongesteld worden zoals
– Gogottes (natuurlijke zandsteen formaties)
– Ammolieten (bijzonder kleurrijke ammoniet fossielen uit Canada)
– Fossielen en dinosaurussen
– High end mineralen.
– Natuurlijke interieur objecten
én werken ze ook nauw samen met Belgische en Europese kunstenaars.
“De stijl van de kunstwerken moet natuurlijk aanspreken, maar ook het gevoel met de kunstenaars moet goed zitten”.

TOEKOMSTVISIE
“We zouden graag een mooi netwerk willen opbouwen met verscheidene topproducten uit verschillende markten.”
Zoals de high end juwelen van Jochen Leën gecombineerd worden met zeldzame edelstenen, de top kwaliteit objecten van Granada Gallery tentoongesteld worden op een toplocatie zoals La Butte aux Bois, en een nieuwe samenwerking dit jaar met Bentley Antwerpen. Vandaar de mooie Bentley Continental GT Convertible op de oprit.

In samenwerking met:
La Butte aux Bois
Bentley Antwerpen
Jochen Leën
Granada Gallery

www.granadagallery.com
www.jochenleen.net

https://www.eventonline.be/detail/unieke-vergaderlocatie-lanaken-la-butte-aux-bois/

Shares

Pin It on Pinterest