All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Moet discotheek Carré tijdelijk sluiten?

CARRÉ De Raad van State heeft de milieuvergunning van discotheek Carré, langs de A12 in Willebroek, vernietigd. Die beslissing werd genomen omdat er geen bouwvergunning is voor het parkeerterrein voor 864 wagens. Dat meldt VRT.

Het arrest vernietigt in feite het besluit van de deputatie van de provincie Antwerpen van 12 juli 2013, waarbij die de uitbater van Carré, de nv Fibor, een milieuvergunning verleende voor de exploitatie van de discotheek aan de Koning Leopoldlaan in Willebroek.

“De Raad van State stelt vast dat een normale bedrijfsvoering van de discotheek onmogelijk is zonder de parkeerplaatsen (voor 864 voertuigen) die de exploitant actueel ter beschikking stelt van het clientèle”, klinkt het. “Voor die parking moet echter nog een stedenbouwkundige vergunning worden verleend.” Volgens de Raad van State is dan ook niet voldaan aan alle decretale voorwaarden voor het verlenen van een milieuvergunning aan een zonevreemd bedrijf zoals Carré.

De Raad van State vernietigde in februari vorig jaar ook al eens een eerdere vergunning van Carré, waarbij tevens werd opgemerkt dat een discotheek “niet thuishoort in agrarisch gebied”.

Er moet nu door de uitbater een nieuwe milieuvergunning aangevraagd worden. In afwachting daarvan moet de dancing langs de A12 waarschijnlijk de deuren sluiten. “Zonder milieuvergunning, kan de zaak niet uitgebaat worden”, zei Jeroen Van Nieuwenhove van de Raad van State op Radio 1. De directie was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: HLN

Shares

Pin It on Pinterest

Ultieme congresstad Zurich: na inspanning ook ontspanning!