Nekkerhal wordt Mechels vaccinatiecentrum, opbouw begint morgen al

De Mechelse Nekkerhal zal op korte termijn omgevormd worden tot vaccinatiecentrum. Dat heeft het Mechelse Covid-team beslist in samenspraak met de eerstelijnszone Mechelen-Katelijne. De inrichting van de Nekkerhal zal verzorgd worden door de lokale evenementensector. “Morgen al starten we met de opbouw”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+).

Mechelen kiest voor één groot vaccinatiecentrum, dat centraal gelegen is én vlot bereikbaar. Locatie, grootte en functionele vereisten voldoen dan ook helemaal aan de richtlijnen van de Vlaamse overheid. Concreet zal ongeveer één derde van de Nekkerhal van februari tot oktober ingericht worden als vaccinatiecentrum. Op die manier kunnen er op hetzelfde moment ook nog altijd beurzen en andere activiteiten plaatsvinden, van zodra dat toegelaten is tenminste.

De Nekkerhal wordt het enige vaccinatiecentrum voor de stad Mechelen en de vijf dorpen. “De ambitie is om er tot acht vaccinatielijnen mogelijk te maken. De Nekkerhal is een toegankelijke, makkelijk bereikbare plaats met voldoende parkeerfaciliteit. Voor minder mobiele mensen zoeken we oplossingen via onder andere de mindermobielencentrale en andere netwerken”, verduidelijkt Vandersmissen.

“Vanaf morgen starten we met de inrichting. Mogelijk al eind deze week zijn we stand-by. Dan is het enkel nog wachten op de vaccins”, aldus de burgemeester. Om acht vaccinatielijnen tegelijk actief te hebben, is er heel wat medisch personeel nodig. Dit zal in samenwerking gebeuren met de eerstelijnszone en het Covid-19-team. Al kunnen bijvoorbeeld ook gepensioneerde mensen met een medische achtergrond zich opgeven als vrijwilliger om mee te werken in het vaccinatiecentrum. Zij kunnen nu al contact opnemen met de eerstelijnszone via https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=wKl9-Chgi0KM30HvOWQ1hFKopNoEAmBGk4NvU2bBfh5UQzNXSlFIMzNBTFlRNDdBUVY0TEwzSlhHTS4u

Bron: GVA.be https://www.gva.be/cnt/dmf20210111_95040404

Foto: © Stad Mechelen

https://www.eventonline.be/detail/vergaderlocatie-in-mechelen-nekkerhal-brussels-north/

 

Shares

Pin It on Pinterest