All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

New Balls Please slaat een dubbelslag tijdens de BEA 2016

Op 12 april 2016 behaalde het evenementenagentschap New Balls in Antwerpen twee BEA Awards. Deze dubbelslag – een prestatie die maar uitzonderlijk voorkomt in deze competitie -, heeft het agentschap te danken aan de organisatie van de World Chocolate Masters voor Callebaut/Cacao Barry alsook aan het in goede banen leiden van de lancering van de nieuwe Volvo XC90.

De lancering van de Volvo XC90 werd vooral gekenmerkt door een timing, een techniciteit en een creativiteit op zeer hoog niveau, wat leidde tot verkoopresultaten die de verwachtingen van de fabrikant ruim overtrof (+35%).

Met de World Chocolate Masters in Paris heeft het agentschap zich in een totaal andere omgeving kunnen onderscheiden op vlak van organisatie, uiteraard, maar ook en vooral met de manier waarop men een merk via de online/offline kanalen doeltreffend heeft weten te promoten.

In twee heel uiteenlopende domeinen, hebben de teams van Michel Van Camp blijk gegeven van een opmerkelijke creativiteit ten dienste van de doelstellingen van de klant.

De BEA Awards, waarbij de jury exclusief is samengesteld uit corporate event managers, bekronen jaarlijks de beste ‘live’ communicatiecampagnes van het land.

Terugblik op de twee evenementen:

Launch Volvo XC90 voor Volvo Cars Belux

Begin 2015 stelde Volvo de nieuwe XC90 voor. De Zweedse autobouwer deed een beroep op New Balls Please om deze nieuwe wagen te presenteren aan de pers, het eigen Volvo-personeel, dealers en verkopers, leasingbedrijven, fleet owners en het bestaande klantenpotentieel. Het resultaat waren de Volvo XC90 Experience Days, een succesvol 13-daags evenement voor in totaal meer dan 3000 bezoekers.

De lancering van de nieuwe XC90 – in januari 2015 – was een belangrijke mijlpaal voor Volvo. Het was de eerste stap van een 4-jarige revolutie waarbij alle modellen zouden worden vervangen. Met een reeks evenementen wou Volvo zijn klanten overtuigen van de vernieuwde kwaliteit en het vernieuwde ontwerp van het merk.

Een grote bijzonderheid was dat, ondanks dat het de periode was, de XC90 niet te zien was op het Brusselse Autosalon. In plaats daarvan werd New Balls Please gevraagd om in het Volvo-hoofdkwartier in Brussel een alternatieve showroom te creëren. De geïnteresseerde bezoekers van het Autosalon konden hier naartoe worden gebracht via een shuttledienst. Op die manier kon men in een unieke en exclusieve sfeer de nieuwe wagen ontdekken.

In totaal verzorgde New Balls Please 13 actiedagen. Tussen 10u en 17u werden de bezoekers van het Autosalon verwelkomd, en tussen 19u en 1u was het dan de beurt aan de bezoekers van het VIP-event. Daarvoor werd de inkomhal van het Volvo-hoofdkwartier in Brussel omgetoverd tot een spectaculaire eventlocatie waar authenticiteit, Zweedse kwaliteit, design en natuur centraal stonden. Deze elementen kwamen terug in het meubilair, in de catering, in de aankleding, in de videoprojecties… vaak tot in de kleinste details. Zo ontstond een gezellige, maar tegelijkertijd toch dynamische en technologische omgeving. De onthulling van de nieuwe wagen was bijzonder spectaculair en omvatte een geïntegreerd videoscherm van 20 meter bij 10 meter. Ook werd er gebruik gemaakt van een zelf ontworpen mobiel platform dat letterlijk uit een prachtige Zweedse chalet werd geschoven.

In totaal werden er in het Volvo-hoofdkwartier meer dan 3000 gasten ontvangen. Bij Volvo blikt men alvast tevreden terug op deze twee weken, dat blijkt uit de vele positieve e-mails die New Balls Please na het event mocht ontvangen. De events zorgden voor een positieve vibe bij de stakeholders, en leverden de door Volvo verhoopte resultaten op. Ook de verkoopcijfers tonen een positief resultaat. De doelstelling van Volvo was om in 2015 1250 XC90-wagens te verkopen. In november stond de teller echter al op 1686 exemplaren.

World Chocolate Masters 2015 voor Callebaut

Eind oktober was het Salon du Chocolat in Parijs opnieuw een voltreffer voor Cacao Barry, omwille van haar professionele driedaagse World Chocolate Masters competitie, geregisseerd door New Balls Please. 60.000 bezoekers, 20 finalisten uit 20 verschillende landen en bergen verwerkte chocolade in 100 pronkstukken. Dat is de slotsom van drie dagen ‘chocolate madness’.

Twee jaar streden uiterst getalenteerde patissiers en chocolatiers wereldwijd om de titel van ‘World Chocolate Master’, een prestigieuze titel in de competitieve wereld van luxevoedingswaren. Via een nationale preselectie stuurden 20 landen hun nationale trots naar Parijs om daar hun kunde te bevestigen. De voorrondes op dag 1 en 2 brachten ware pronkstukken naar voren van onder andere België, Italië, Frankrijk, Japan, Zwitserland, Brazilië en Mexico. Uiteindelijk werden drie eindfinalisten gelauwerd, en een press award en een social media award uitgedeeld. België (2x), Brazilië, Japan en Frankrijk (2x) kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagde prestatie.

Onder de hashtag #WCM2015 verzorgde partner Berlin de opvolging van de verschillende sociale media kanalen, wat zorgde voor een waar interactief event onder bezoekers en thuisblijvers. Tijdens het galadiner in Les Docks: Cité de la Mode et du Design, kende het meerdaagse event een ‘grande finale’ en genoten alle genodigden van een rijkelijk geanimeerde avond.

www.newballsplease.be

Bron: Eventnews.be

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/nl-69090-11684-48355-event-agencies-evenementenbureau-te-gent–new-balls-please.html

Shares

Pin It on Pinterest