Nico Ruell van Butik: “Het zijn boeiende tijden!”

De afgelopen maanden waren voor Nico Ruell, zaakvoerder van Butik, een organisatorische en financiële challenge, maar ook zonder meer de boeiendste periode uit gans zijn carrière. “Vooral omdat er inhoudelijk ook wel wat dingen veranderden door de Coronacrisis. De huidige situatie vraagt immers niet alleen creativiteit op het gebied van ideeën en planning, maar ook creativiteit inzake uitvoering. Hoe je dat dan ook nog eens met je medewerkers gaat managen, vraagt bovendien nog eens een extra inspanning van jezelf maar ook van hen, het is altijd terug opnieuw beginnen,” vindt Nico Ruell. “Het is vervolgens ook een proces dat je doormaakt samen met de klant. Ik ben dan ook zeer blij dat we een aantal klanten hebben kunnen overtuigen met ons dat proces aan te gaan. Wat nog belangrijker was, is dat we langsheen dat parcours een aantal zaken hebben kunnen aanpassen naargelang de omstandigheden.”

Niet bij de pakken blijven zitten, is de boodschap. “Je moet vooral tonen dat het kan en daardoor inspireer je weer andere klanten dat het inderdaad kan op een manier die Coronaproof is,” stelt de zaakvoerder. “Niet dat dit dan eigenlijk minder goed of beter is dan vroeger, maar eerder hoe we op dit moment bepaalde dingen willen, kunnen en moeten beleven. In onze sector gaan we op zoek naar de ultieme beleving die op dit moment mogelijk is en we merken evenwel dat het ook werkt.”

Nico Ruell is dan ook blij met de reacties van zijn klanten. “Opvallend is dat we nog nooit zo’n positieve reacties van consumenten hebben gekregen. Haast euforisch zelfs. Blij dat ze ons terug zagen. De merken die nu zijn mee gestapt in het verhaal gaan bijgevolg een positief effect zien. Je merkt dat aan de reacties van de mensen.”

De enthousiaste feedback gaf Butik een enorme boost. “Dat zorgde voor een hele goede dynamiek in ons bedrijf waardoor je een positieve spiraal krijgt. Niets is zoals voorheen, maar het kan wel. We kunnen blijven organiseren voor klanten en daaraan moeten we ons optrekken om in deze tijden verder te blijven innoveren.”

Technologische, digitale oplossingen zoeken, maar ook beseffen dat je in plaats van grote massa’s slechts kleine groepen van mensen gaat bereiken, is nu de stelregel. “Het blijft even boeiend als vroeger, maar je krijgt nu meer endorfines wanner je project slaagt in deze omstandigheden,” vindt de zaakvoerder. “Toegegeven, je bent vandaag niks zonder je klanten die erin geloven. Je moet dat stukje angst kunnen wegnemen, noem het reputation management. Het kader is weliswaar wat strakker.”

De laatste jaren waren niet de gemakkelijkste voor de sector. “We hebben al zoveel meegemaakt de afgelopen jaren,” aldus Nico Ruell. “Er was de bankencrisis waarbij de budgetten een flinke deuk kregen en waarbij we veel kostefficiënter zijn moeten gaan werken, vervolgens de aanslagen in Brussel waaraan we ons ook hebben moeten aanpassen inzake set up en veiligheid en dan nu de COVID-19 pandemie.

Wat blijkt echter, telkens passen we ons aan en denken we probleemoplossend.”

“Zo focussen we op wat mag en hebben we wel wat projecten kunnen organiseren afgelopen zomer, zoals bijvoorbeeld recent de Telenet Container Cup voor Studenten, de ondersteuning van de rollerparade met Yula Energydrink, buurt activaties met het Côte d’Or buren van goud concept en Yugo Drive Through (concert) in Brussel. Gelukkig hebben we klanten die vertrouwen hebben in dergelijk trajecten en die bereid zijn om in zo’n proces mee te stappen. Je vraagt van iedereen, zowel van klanten, leveranciers als medewerkers, wel meer flexibiliteit en elasticiteit. Maar da’s altijd het mooie geweest aan onze sector dat we kunnen rekenen op mensen die op deze manier meedenken. Laten we echter eerlijk zijn, van onze sector mag toch ook worden verwacht dat wij met dergelijke situaties op een creatieve manier kunnen omgaan,” aldus nog Nico Ruell.

Creatief evenementenbureau – Butik

Shares

Pin It on Pinterest