All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Officiële heropening Van der Valk Antwerpen na eerste renovaties

In december 2015 kwam het voormalige Scandic Hotel aan de Antwerpse Ring in handen van de Van der Valk Groep.  Willem Polman, General Manager van het hotel kondigde toen grootse vernieuwingen aan. Hij hield woord, want zo’n elf maanden later werd de officiële heropening van het Van der Valk Hotel feestelijk gevierd. Erik Wood, CEO van Eventonline, was aanwezig en zag dat het goed was. Hij kreeg tekst en uitleg van GM Willem Polman.

Aan de buitenkant is er weinig veranderd, maar binnenin onderging het interieur een gigantische metamorfose. “Inderdaad, de afgelopen elf maanden na de overname hebben we hard gewerkt want het was een hele kluif”, stelt de GM van het hotel. “Je bent een nieuw bedrijf met een andere visie en strategie als je voorganger. En uiteraard is er ook een grote omschakeling geweest met de medewerkers. We wensen vooral kwaliteit hoog in het vaandel te dragen en iedereen van onze staf wil deze kwaliteit ook weer gaan aanbieden. Het is een proces geweest van ettelijke maanden, maar ik ben heel trots op het team dat we nu hebben en dat er staat voor onze gasten.”

In de elf maanden werd er dus niet stilgezeten. Ook fysiek merk je reeds een heleboel veranderingen. De ganse benedenverdieping werd volledig gerenoveerd. “De inkomhal, de receptie, de grote zaal, de bar, de bistro en bovendien een volledig nieuw terras”, aldus Willem Polman. “Dat terras knapt het pand ook van buiten reeds een beetje op. Het is zichtbaar vanaf de Antwerpse ring en is bovendien een mooie toevoeging. Ook de keuken werd volledig gerenoveerd, maar dat is iets wat de gasten niet onmiddellijk zien, maar toch wel cruciaal. Het was een vrij forse verbouwing, niet louter kosmetisch, maar een totale sanering. Een ‘total make-over’, zeg maar.”

Dankzij de renovatie van de benedenverdieping is het hotel reeds beschikbaar voor MICE-activiteiten. “De grote zaal beneden kan in theaterstijl tot 130 personen aan”, legt de GM verder uit. “In de zomermaanden van 2017 gaan we de vergaderzalen op de bovenverdieping onder handen nemen. In een volgende fase worden dan de kamers gerenoveerd. In de planning staat ook dat we eerst twee proefkamers volledig inrichten zoals we ze willen hebben, een preview als het ware. Bedoeling is om eind 2019 het hele project af te ronden.”

Ook de buitenkant zal dan onder handen zijn genomen. “We gaan de kamers immers ook helemaal van scratch opbouwen, de raampartijen incluis en tevens de airco-installatie centraliseren. Nu heeft elke kamer zo’n airco-unit in het raam hangen en dat ziet er nu minder uitnodigend uit. Met nieuwe raampartijen heb je tevens de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat je straks het ganse pand niet meer herkent. Als je hier komt aanrijden op de ring wil ik dat je het gebouw van ver kan herkennen als hotel. Nu kan je gissen … is het een kantoor- of flatgebouw of misschien wel een hospitaal.”

Wordt vervolgd dus.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/detail/vergaderlocatie-voor-meetings-en-seminaries-van-der-valk-hotel-antwerpen/

Shares

Pin It on Pinterest