All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

OneZero, je eigen tv kanaal om met je collega’s te connecteren

Zoek de connectie

Een team ondernemers start een nieuw productiehuis, OneZero, om medewerkers opnieuw met elkaar te laten connecteren via sterke online beleving.

“Samen van thuis uit staren naar een gedeeld scherm met volle slides onder begeleiding van een saaie speech. Dat is voor velen onder ons hoe we het laatste jaar geconnecteerd zijn geweest met onze collega’s en leidinggevenden. We zijn dan wel meer dan ooit online verbonden, maar met elkaar connecteren lijkt moeilijker dan ooit” zegt Jeroen Meermans, drijvende kracht achter het kersverse OneZero.

Volgens het team achter OneZero zal virtueel werken nog even blijven. De uitdaging is om online een gemeenschappelijke beleving te creëren die medewerkers echt met elkaar verbindt. Daar wil OneZero een antwoord op bieden. Als spin-off van Total-e is dit nieuwe concept uiteraard exclusief voorbehouden voor event professionals.

Beleving met een wetenschappelijk kantje

Om online beleving naar een hoger niveau te brengen, werkt OneZero samen met gedragswetenschappers. “Mensen zijn nu geen rationele machines. Hun motivatie wordt niet louter bepaald door wat er op het einde van de maand op de rekening wordt gestort. Het is veel breder dan dat. Een gemeenschappelijk identiteit beleef je nu niet op kantoor, maar online. Een poster met daarop de kernwaarden van de organisatie is niet meer voldoende. Medewerkers moeten dit nu online kunnen beleven en de manier waarop dat gebeurd maakt een wezenlijk verschil” zegt Michaël Van Damme, gedragswetenschapper die het concept mee uitwerkte. 

OneZero biedt een ruime waaier formats aan. Naast informerende uitzendingen zoals een ‘Update’ met bedrijfsjournaal, of een diepere ‘Expert talk’, zijn er ook formules die voor een meer relaxte beleving gaan met een humoristische saus. “We combineren gekende televisieformats  graag met online mogelijkheden. Er is veel meer interactie mogelijk waardoor het publiek nauwer betrokken is. Het publiek behoort duidelijk tot één groep, daarmee kan je beginnen spelen. Dat lijdt snel tot veel humor” legt Geert De Wael uit, presentator met heel wat comedy ervaring. Naast ‘Late Night’ of ‘Improv TV’ is er bijvoorbeeld ook ‘De Ondernemingsraad’ waar enkele medewerkers elkaar bekampen om te achterhalen wie het best zijn collega’s kan inschatten. 

Interactieve business games met een saus humor

Geen lange online workshops, maar interactieve business games om beleving en connectie te koppelen met bedrijfswaarden en doelen. 

Onze “innovation game” daagt de teams uit om op een innovatieve manier recente wetenschappelijke inzichten te verwerken binnen het bedrijf. 

De ‘Customer Centricity Game’ helpt deelnemers om op een interactieve manier klantgericht te denken of de ‘SDG Game’ (nvdr Sustainable Development Goals) waarin medewerkers ervaren hoe ze SDG’s kunnen inzetten om tot vernieuwende ideeën te komen. “Zo’n games zijn geen magische oplossing om tot plots volledige gedrags- of cultuurverandering te komen, maar het zijn wel de eerste stappen. Ze zorgen niet alleen voor bewustzijn rond het thema, maar ze laten de deelnemers beleven hoe hun gedrag impact kan hebben op de richting die de organisatie wil uitgaan” voegt Michaël nog toe. “De formats bieden bovendien ruimte voor humor” voegt Geert toe. “Niet op een geforceerde manier, maar de mogelijkheid wordt wel gecreëerd. Het is aan de deelnemers om die kans al dan niet te grijpen. Als presentator speel je daar op in en zorg je voor een spontane setting met een leerrijke beleving”.

Belevingscoaching voor virtuele bedrijfsevents.

OneZero gaat nog een stap verder. “Ik heb zelf al heel wat virtuele events gezien het afgelopen jaar. Eén van de grote uitdagingen voor sprekers is om plots voor een camera te spreken zonder een fysiek publiek. Het vergt een heel andere manier van communiceren en daar kunnen we bij helpen” vertelt Jeroen. “Klopt,” vult Michaël aan. “De manier waarop je een boodschap brengt heeft tot drie keer meer impact dan de inhoud van je boodschap. Heel wat onderzoek heeft aangetoond die je technieken kan trainen om meer impact te hebben bij het publiek en zelfs op hun gedrag. Onze coaches denken mee over hoe je de beleving en de impact van je boodschap kan maximaliseren.”

Kortom een hele waaier aan formats, games en coaching om tot een sterk online beleving te komen die je collega’s met elkaar verbindt. 

Het aanbod van OneZero kan je terugvinden op hun website: www.onezero.be.

Contactgegevens: 
Naam: Jeroen Meermans
Website: www.onezero.be
Meer info: jeroen@onezero.be
Telefoon: 0473/95 87 84

OneZero, je eigen tv kanaal om met je collega’s te connecteren

We zijn meer dan ooit online verboden, maar echt connecteren met medewerkers en leidinggevenden lijkt moeilijker dan ooit. De uitdaging is om online een gemeenschappelijke beleving te creëren op basis van jouw bedrijfsidentiteit. Dat is de kracht van OneZero. Interactieve online game formats om medewerkers op een ontspannen manier opnieuw met elkaar te verbinden. 

Jij bepaalt de boodschap die je wil brengen op basis van het gekozen spel. De coaches helpen je die boodschap kracht bij te zetten om er het maximale uit te halen. 

Daag je medewerkers uit door in te stappen in een van de spelformules. Geen saaie speeches of langdradige workshop de interactieve spelformules dragen het DNA van jouw bedrijf De presentator zorgt voor een spontane én leerrijke setting met de nodig humor. 

Neem alvast een kijkje op de website: www.onezero.be of contacteer ons om de mogelijkheden te bespreken: jeroen@onezero.be – 0473 95 87 84

Shares

Pin It on Pinterest