All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Ontdek het nieuwe MICE-aanbod in Brussel in 2024 – Visit Brussels

Brussel breidt MICE-aanbod verder uit in 2024

Brussel blijft zich ontwikkelen en dat geldt ook voor het MICE-aanbod in de stad. In 2024 worden er diverse nieuwe locaties geopend in de Europese hoofdstad, terwijl verbeteringen in het transport het gemakkelijker maken om de stad te bereiken via trein en vliegtuig.

In het jaar waarin België het roterende voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie heeft, staat Brussel in de schijnwerpers als toonaangevende bestemming voor vergaderingen en zakelijke evenementen. De agenda is gevuld met allerlei high-profile evenementen, speciale bijeenkomsten en tentoonstellingen.

In de brochure ‘Let’s meet in Brussels 2024’ vind je een volledig overzicht van locaties, hotels, restaurants voor groepen en diensten voor evenementen

Nieuwe hotels

De mogelijkheden voor accommodatie in Brussel blijven toenemen. Na de opening van The Mix, Hoxton en Voco in 2023, worden in 2024 nog meer hotels aan het aanbod toegevoegd. Zo opent het Hilton Garden Inn Brussels Airport  en krijgen enkele iconische locaties een nieuw leven, zoals het Cardo Brussels Hotel en het Corinthia Brussels Grand Hotel Astoria.

Rooftop 53 Brussel

Rooftop-locaties

Voor een panoramisch uitzicht over de stad zijn er diverse nieuwe rooftop-locaties. Rooftop 58 biedt een indrukwekkend 360-graden zicht op het centrum, terwijl het dakterras van Belgian Beer World een uniek uitzicht op de historische binnenstad geeft. Ook bij Tope (in The Hoxton) en Eight (Bedford Hotel) kun je genieten van onvergetelijke uitzichten over Brussel.

Aandacht voor associaties

Brussel is niet alleen een plek voor ontspanning, maar ook een knooppunt voor internationale associaties en netwerken. De Association Place fungeert als een bruisend centrum voor samenwerking, mede dankzij initiatieven als de maandelijkse cyclus van Associations Connect. Dit maakt van Brussel een hotspot voor kennisuitwisseling en zakelijke verbindingen.

Rooftop 53 Brussel

Pop-up-golf blijft doorgaan

Tijdelijke locaties blijven zich verspreiden door de stad. Stel je een ongebruikelijk evenement voor, gebruikmakend van de mogelijkheden van een locatie, in industriële omgevingen zoals Reset BrusselsLionCityTrack of Studio CityGate.

Europese train hub

Met de trein naar Brussel? Maak gebruik van de beschikbare verbindingen voor reizen overdag of ’s nachts dankzij het Eurostar-netwerk, de verbeterde verbindingen met Frankrijk en Duitsland en de luxueuze ‘European Sleeper’ nachttreinen naar Berlijn, Praag of Wenen.

Rooftop 53 Brussel

Nieuwe luchtvaartverbindingen

Reizen van en naar Brussel wordt in 2024 nog eenvoudiger dankzij nieuwe verbindingen. ANA hervat vluchten naar Japan, Singapore Airlines start een rechtstreekse route naar Singapore, Play introduceert trans-Atlantische vluchten, en United Airlines verdubbelt het aantal verbindingen tussen Brussel en Newark.

Heb je een vraag voor een evenement in Brussel?

Contacteer het Convention & Association Bureau visit.brussels via meetings@visit.brussels.

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in op de maandelijkse Meetings nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwigheden in Brussel.

Download nu de nieuwe brochure

Een volledig overzicht van restaurants, hotels en evenementenlocaties in Brussel vind je in de Let’s meet in Brussels brochure.

Shares

Pin It on Pinterest