Persconferentie ‘Italian Car Passion’

Op woensdag 28 oktober jl. stelde ‘Expo Autoworld Museum Brussels tijdens een persconferentie zijn vierde grote eindejaarstentoonstelling voor, m.n. ‘Italian Car Passion’. Eventonline ging alvast poolshoogte nemen … en u mag het van mij aannemen, het loont de moeite om naar het Jubelpark af te zakken. 

Na de vorige grote tentoonstellingen ‘Bugatti 100’ (2009-2010), ‘Belgian Racing Legends’ (2011-2012) en vooral ‘Ferdinand Porsche, from electric to electric’ (2013-2014), waarvoor Autoworld meer dan 60.000 bezoekers over de vloer kreeg, belooft de tentoonstelling ‘Italian Car Passion’ deze winter het niet te missen evenement te worden in Autoworld. Deze editie staat dan ook helemaal in het teken van ‘la bella macchina italiana’, vertegenwoordigd door de grote merken van gisteren en van vandaag:  Lamborghini, Ferrari, Maserati, Alfa Romeo, Lancia, Fiat … Veel van de modellen die de bezoeker binnenkort in het museum zal kunnen bewonderen, werden speciaal voor dit evenement bij privéverzamelaars en internationale musea geleend.

Dankzij een doordachte scenografie wordt de unieke sfeer van een ‘piazza’ en de steegjes van een typische Italiaanse stad tot leven geroepen en kunnen de ‘must see’-exemplaren van de Italiaanse auto-industrie van dichtbij worden bewonderd. Bezoekers zullen er onder meer oog in oog komen te staan met één van de zeldzame Disco Volante uit 1952, een Lamborghini Miura, een 350 GT Touring, een Maserati Ghibli … en nog een hele reeks andere Italiaanse modellen. Er zullen ook enkele moderne superwagens worden tentoongesteld, zoals de Lamborghini Veneno en de LaFerrari!

Wie Italië zegt, denkt meteen aan levenslust en ‘dolce farniente’. Op de ‘piazza’ zal de bezoeker tijdens zijn wandeltocht even kunnen uitblazen aan een wijnbar/café en intussen genieten van een vleugje Italiaanse warmte terwijl buiten Koning Winter heerst.

Kortom, van elegantie tot competitie, van zeldzame collector’s items tot bliksemsnelle supercars, het is allemaal van op de eerste rij te bekijken op deze veelbelovende expo. Wood approved! – Erik Wood

Praktisch

Autoworld Museum Brussels

Esplanade van het Jubelpark 11, 1000 Brussel (metro Merode)

Openingsuren: Iedere dag van 3 december 2015 tot 31 januari 2016
(ook op maandag, op 25 december en op 1 januari)
van 10.00 u tot 17.00 u (zaterdag en zondag: van 10.00 u tot 18.00 u)

Tarieven (*)
Volwassenen : €13
Groepen (15 personen en meer na reservatie) / Studenten / Senioren / Invaliden : €10 Kinderen van 6 tot 12 jaar : €7
Kinderen < 6 jaar: gratis.


Tickets kunnen ook online worden besteld

(*) met een ticket voor de tentoonstelling krijgt u ook toegang tot de permanente collectie van het museum

Ontdek hier de verschillende formule’s, gaande van een cocktail, tot een gala diner met daarbij gereserveerde parkingplaatsen, onthaal, en bezoek aan de expositie.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/nl-69088-11682-48451-meeting-rooms-unieke-vergaderzalen-te-brussel–autoworld.html

Shares

Pin It on Pinterest