All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

PRG gooit de deuren open voor nieuw talent

Met het Warehouse Sessions-initiatief wil PRG in contact komen met jonge veelbelovende artiesten die hun eerste stappen zetten in de muziekindustrie. De gelukkige, maar vooral getalenteerde acts die PRG de gelegenheid gaf waren ILA, Ramkot, Bluai, Brent Beukelaar, Isaac Roux, Aarde aan Daan, Loyd & Caspar Auwerkerke.

Acht opkomende bands kregen de kans om een live showcase in het Tildonkse PRG Warehouse te geven. Niet alleen ondersteunde PRG’s initiatief de jongeren met het voorzien van hun high-end apparatuur en de kans om in optimale omstandigheden op te treden, maar ook de hoogwaardige opnames van de sessies (zowel in audio als video) werden met plezier aan de bands verstrekt voor toekomstige promotiedoeleinden.

Voor de allereerste editie ontvangt PRG getalenteerde bands ILA, Ramkot, Bluai, Brent Beukelaar, Isaac Roux, Aarde aan Daan, Loyd & Caspar Auwerkerke. Allemaal acts die op één of andere manier aan de grote deuren van de scène staan te kloppen – en PRG opende voor hen maar al te graag de magazijndeuren om iedereen te tonen waarom.

Ruben de Vleeschauwer, de initiatiefnemer, stipuleert : “Deze loods heeft een diepgewortelde geschiedenis in de muziekscene. Tonnen materiaal zijn er de afgelopen 3 decennia verscheept naar festivals en muziektournees. De gekozen locatie sluit hier perfect bij aan aangezien de artiesten ondergedompeld worden in een wereld van state-of-the-art gear en kennis kunnen maken met de PRG crew, hun know-how en expertise.”

Overzicht bands

BLUAI: een 24-jarige zangeres&liedjesschrijfster uit het Waasland, die in haar eentje muziek begon op te nemen in haar studentenkamer.

ILA: de moniker van de 24-jarige singer-songwriter Ilayda Cicek. Haar muziek wordt gekenmerkt door haar unieke stem en onvervalste emoties die de tegenstrijdigheden van het leven ontmaskeren. Verwacht een eigenzinnige, tedere en eerlijke artieste begeleid door Cas Kinnaer (drums) en Sam Smeets

RAMKOT: dit trio weet met een eigen visie songs te creëren waarbij headbangen en dansen perfect hand in hand gaan. Gevormd eind 2017 in Gent vonden de gebroeders Leyman in Hannes Cuyvers de perfecte derde broer om hun passie mee uit te drukken in hun herkenbare en compacte
sound.

BRENT BEUKELAER: Ook de stem en songwriter van The Radar Station. Onder zijn eigen naam heeft hij een bijna sprookjesachtige wereld gecreëerd in een verzameling liedjes die klinken alsof ze uit een sprookjesboek komen.

AARDE AAN DAAN: is een expeditie door de Nederlandse taal in dromerige en kleurrijke indiepop. Van ingetogen en dromerig tot groots en euforisch.

ISAAC ROUX: Isaac Roux is het singer-songwriter project van Louis De Roo, waarin hij indie folk mengt met dromerige elektronica. Verwacht je aan een loepzuivere en indrukwekkende stem en een warme, minimalistische sound..

CASPAR AUWERKERKEN: Nog geen enkel nummer uitgebracht, maar nu al een van de meest spraakmakende talenten van het land: het is niet voor iedereen weggelegd, maar de 22-jarige Hasseltse singer-songwriter Caspar Auwerkerken doet het gewoon.

LØYD: een Brusselse producer die bekend staat om zijn rauwe, conceptuele en afwijkende elektronische muziek. Via zijn kunst en muziek geeft hij een ongemakkelijke reflectie op de hedendaagse maatschappij.

PRG is ’s werelds toonaangevende technologieleverancier binnen de entertainment- en evenementenindustrie. PRG heeft de grootste voorraad productieapparatuur en biedt een compleet dienstenpakket aan klanten binnen de live muziekwereld, TV & Film, Broadway, Sport, Gaming, experimentele bedrijfsevenementen en de live entertainmentmarkt. Klanten en partners vertrouwen op PRG’s innovatie, ervaring en diepgaande know-how in audio, video, verlichting, rigging, staging, virtuele producties & extended reality, en set- & automatiseringssystemen om hun verhalen tot leven te brengen.

www.prg.com

Social media channels :

Shares

Pin It on Pinterest