All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Proef de 5-sterren van BluePoint Luik

Sinds 2017 werken Chef Jean-Luc Daniel en BluePoint Luik hand in hand om bedrijven en individuele gasten culinaire en gezellige momenten te laten beleven: banketten, zakenlunches en walking dinners, … Niets ontsnapt aan de creativiteit van de chef, die onlangs geprezen werd door Gault & Millau voor het restaurant Le Cabochon. Kent u hem al van TV? Hier is een glimp van wat hij u kan bieden, in het echte leven.

Herontdek authentieke smaken

Velen kennen Jean-Luc Daniel van het tv-programma “Mission Cuisine” op RTBF, een programma waarin hij dagelijks een culinaire uitdaging aangaat voor particulieren bij hen thuis. Via zijn eenvoudige recepten ontdekt men een levenskunst en een filosofie die fundamenteel gebaseerd is op de smaak en de kwaliteit van de producten. BluePoint Luik heeft het geluk om sinds oktober 2017 samen te werken met deze chef. In onze venue, werkt hij aan een heel andere uitdaging: een culinaire ervaring van hoog niveau aanbieden in dit een zakelijke context. Jean-Luc Daniel: “Mijn uitdaging is om een gastronomische service te kunnen bieden aangepast aan de noden van het bedrijfsleven en de evenementen. De klant wordt snel en efficiënt bediend en krijgt royale en verfijnde gerechten op zijn bord op basis van seizoensgebonden ingrediënten en zoveel mogelijk lokale producten. Dit vereist een zeer goede organisatie in de keuken en een grote flexibiliteit.”

Toegankelijke gastronomie aangepast aan evenementen

Het conferentiecentrum BluePoint Luik beschikt over een grote evenementenruimte voor maximaal 400 personen. Een capaciteit die zich leent voor de meest uiteenlopende evenementen, waaronder walking diners, buffetten, galadiners en proeverijen… Een flexibiliteit die geenszins ten koste gaat van de kwaliteit van de dienstverlening die BluePoint wil bieden, volgens Benoit De Smedt, Site Manager bij BluePoint Luik: “Ons veelzijdig team kan 3 verschillende cateringactiviteiten combineren: het business restaurant, een zelfbediening voor onze huurders en allerlei banketten in ons congrescentrum. Wat de formule ook is, ons personeel doet geen concessies wat betreft de kwaliteit die je van een gastronomisch etablissement mag verwachten.”

Erkenning door Gault & Millau en enthousiaste gasten

Het etablissement is onlangs opgenomen in de prestigieuze Gault & Millau met een eervolle 13/20, die de culinaire ervaring beloont. Het behoort ook tot de 20 best beoordeelde restaurants van Luik. Deze erkenning van deze gastronomiegids, wordt enkel maar bevestigd door de beoordeling van de individuele gasten, zegt Benoit De Smedt: “De waardering van Le Cabochon piekt op 4,9 van 5 gebaseerd op 500 beoordelingen op Tablebooker. Op Eventplanner krijgt BluePoint Luik zelfs een 10/10. Wij zijn erg trots op deze uiterst positieve beoordelingen en referenties. Ze moedigen ons aan om onze hoge normen te handhaven.” Jean-Luc Daniel: “Het geeft natuurlijk veel voldoening, ook al is de race om de sterren niet mijn hoofdprioriteit. Het belangrijkste doel voor mij is al onze klanten een moment van culinair genot te bezorgen, door het beste van onszelf te geven.”

BluePoint Liège – Conference & Business Centre

 

Shares

Pin It on Pinterest