All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Stadsbrouwerij De Koninck ontpopt zich tot een top-hotspot

In september 2015 opende Stadsbrouwerij De Koninck zijn nieuwe bezoekerscentrum. Muren werden gesloopt, nieuwe ruimtes gecreëerd en na drie jaar zweten en zwoegen was de brouwerij klaar om gasten uit de hele wereld een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Anderhalf jaar na de opening, in februari 2017, kreeg de brouwerij al z’n 100.000 bezoeker over de vloer. Het interactieve brouwerijbezoek neemt gasten mee op een 360° toer die hen volledig onderdompelt in de wereld van de Antwerpse Stadsbrouwerij. De Koninck is trots op de nauwe band met ’t Stad en de hele wereld mag het weten. Voor slechts 12 euro ontdek je in 10 verschillende themaruimtes alles over Antwerpen als bierstad, de Belgische bieren en het complete brouwproces. Na de toer kan je proeven van onder andere De Koninck, Wild Jo, Triple d’Anvers en het nieuwste testbrouwsel. Nadien ga je shoppen of eten bij de verschillende smaakmakers op de site van de brouwerij. Klinkt als een goed gevulde en leuke daguitstap. En aan de reacties van bezoekers te horen: zéker de moeite waard.

Bruisende stadsbrouwerij
Sinds 1833 worden de bieren van De Koninck gebrouwen aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Zo is Stadsbrouwerij De Koninck de enige actieve brouwerij in de Antwerpse binnenstad. De Antwerpse brouwmeester Dennis De Potter staat al 25 jaar aan de roerstok en zorgt er samen met meesterbrouwer Sven Dekleermaeker en hun gepassioneerd team voor dat de De Koninck bieren in perfecte omstandigheden en met de beste ingrediënten gebrouwen worden.
De Stadsbrouwerij is best fier op haar nauwe link met de stad Antwerpen en dat merk je. De Koninck brengt de smaak van ’t Stad: van ruige dokken en volle terrasjes, van bakfietsen en zomeravonden aan de Schelde. Heel de stad Antwerpen vervat in één flesje. Naast het Bolleke, oftewel De Koninck Antwaarpse Pale Ale, pruttelen ook speciaalbieren Triple d’Anvers & Wild Jo en enkele gelimiteerde brouwexperimenten in de ketel.
De brouwers van Stadsbrouwerij De Koninck blijven de naam craftbrewers waardig. Elk jaar brengen ze enkele nieuwe bieren – testbrouwsels – uit die uitzonderlijk te proeven zijn bij geselecteerde horecazaken. Op dit moment pruttelt het zesde testbrouwsel in de brouwketel: Mint the Chocolate. Een unieke samenwerking tussen de brouwer en chocolatier Jitsk. Het resultaat is een verfrissend bier met munt én chocolade.
Testbrouwsel 04: Lost in Spice viel zó in de smaak bij het grote publiek, dat het bier in maart 2017 zelfs permanent op de markt komt.
Op de site van De Koninck wordt niet alleen bier gebrouwen, het is een interessante en inspirerende ontmoetingsplek voor Antwerpse smaakmakers.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

http://www.eventonline.be/detail/verhuur-eventlocatie-in-antwerpen-antwerp-city-brewery-de-koninck/

 

Shares

Pin It on Pinterest