All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

The Outsider start vanaf mei vanuit Aalst met ‘fluistersloepen’

The Outsider is wijd en zijd gekend voor het organiseren van outdoor activiteiten en is ondertussen actief op diverse locaties in België, met name de Ardennen, aan de kust, in oorspronkelijk uitvalsbasis Oudenaarde, maar tevens in Aalst en onlangs werd opgestart in Lummen. Een brede waaier van activiteiten zit in het aanbod van de organisatie. “Soms denken mensen dat alles wat wij aanbieden bol staat van actie. Dat is echter maar een deel van ons breed aanbod,” stelt CEO Hendrik Vandermaliere. “Wie gewoonweg zalig wenst te ontspannen in de natuur zonder al te veel poeha is bij ons tevens aan het juiste adres.”

Uitvalsbasis Aalst

Vanuit uitvalsbasis Aalst zit The Outsider op een schitterende locatie langs de rivier de Dender. “Tussen Gent en Brussel, en heel gemakkelijk bereikbaar,” weet Hendrik. “Aalst kent als stad een toeristische revival. Er wordt sterk geïnvesteerd inzake infrastructuur. Als alles klaar is, zal dit een absolute parel zijn. Daarom wensen we met The Outsider het avontuur te brengen in Aalst. We zitten met onze uitvalsbasis naast Sportcomplex Schotte, vlakbij het park en langs de Dender. Daar hebben we een avonturendomein met klimtoren, bos en weiden waar we avontuur en evenementen kunnen aanbieden. We zijn gelegen naast Duparc, de oude kousenfabriek. Bijgevolg is er tevens behoorlijk wat infrastructuur indoor waar grote groepen terecht kunnen. Bovendien kunnen we ook sportactiviteiten aanbieden in de sporthal indien het weer tegenvalt.”

Kajakken, suppen, river biking

Op de Dender organiseert The Outsider vaaractiviteiten. “De Dender is een wondermooie parel die zich langs een mooi en rustig natuurgebied slingert. Hier kan je rustig met de kajak het water op en gewoonweg genieten. Het grote voordeel is dat de Dender veel dichterbij is dan de Lesse en zowel zomer als winter is er voldoende water op de Dender, op de Lesse is dat in de zomer niet altijd het geval. We kunnen vlot een honderdtal personen op het water plaatsen. We beschikken immers over een aantal reuzekano’s voor telkens 12 personen. Die zijn trouwens stabieler en geven tegelijk dat groepsgevoel.” Daarnaast biedt The Outsider ook alternatieven, zoals ‘suppen’ of ‘Standing Up Paddling’, rechtopstaand peddelen vanop een surfplank. Of wat dacht je van een ritje met een river bike? Inderdaad, een fiets gemonteerd op een surfplank waarbij je fietsend over het water kan bewegen. Heel ontspannend en ludiek tegelijk.

Fluistersloepen

“De laatste tijd merken we dat groepen wel een activiteit willen doen, maar enkel in een ontspannende atmosfeer. Geen wedstrijd, trophy of rally dus, maar gewoon samenzijn en puur genieten en ontspannen in de natuur. Vandaar ook het idee om in fluistersloepen rond te dobberen op de Dender,” legt de CEO uit. “Vanaf mei kunnen we dat aanbieden, in een sloep die plaats biedt aan 12 personen. Zonder lawaai, dankzij de elektrisch aangedreven motor. Die sloep mag iedereen vanaf 16 jaar besturen en heeft een maximumsnelheid van 25 km per uur. We zorgen tevens voor een verrassingspakket met champagne en streekspecialiteiten. Indien klanten dat wensen, kunnen daar uitgebreidere formules aan worden gekoppeld, zoals bijvoorbeeld een Dender scrabble, of andere activiteiten met rallyformule voor wie toch wat meer actie wenst. Je kan vervolgens een mooi parcours afleggen, van Aalst naar Denderleeuw zonder sluizen, goed voor een traject van zo’n halve dag, ideaal voor de kajaks, fluistersloepen en waterbikes. Je kan van A naar B varen of van A terug naar A. We vinden voor iedereen de juiste formule. Er is beroepsvaart toegelaten tot aan de sluis van Aalst. Vanaf daar alleen pleziervaart.”

Vertrekken kan vanuit Denderleeuw of Aalst. De fluistersloepen van The Outsider zullen vanaf mei volop actief zijn.

https://www.eventonline.be/detail/evenementenbureau-voor-teambuildings-the-outsider-vlaamse-ardennen/

Shares

Pin It on Pinterest