All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

To open up the Scandinavian Market

Scandinavische markt openbreken

Tania De Grave van Scancoming Benelux bezocht de bestemmingstand van VISITFLANDERS. Tania De Grave is Managing Director van het DMC-bedrijf dat ze eind vorig jaar overnam. “Scancoming werd oorspronkelijk opgericht in de jaren 70 door een Finse zakenman in Londen die dan zijn bedrijf verder heeft uitgebreid met vestigingen in Parijs, Dublin en uiteindelijk ook Brussel in 2000. Daarna zijn er nog twee vestigingen bijgekomen in Spanje, één in Barcelona en één in Malaga. Aangezien de oprichter met pensioen ging, volgde er een management buy-out. Ik was de laatste om Scancoming Benelux over te nemen en dat was helemaal rond eind vorig jaar”, legt Tania De Grave uit.

Scancoming beslaat de hele Benelux inzake DMC-activiteiten, maar werkt hoofdzakelijk met klanten uit Scandinavië. Uitsluitend B2B, met grote touroperators, reisagentschappen in Finland, Noorwegen, Zweden en Denemarken. “Wij brengen de mensen naar de Benelux”, aldus Tania De Grave. “Aangezien wij in Brussel zijn gevestigd, gaat ongeveer 85% van onze business naar België en een groot stuk daarvan ook nog eens naar Brussel.”

Ook voor Scancoming komt IMEX op het juiste moment. “Ik merk toch dat de business langzaamaan toch weer op gang komt. Deze ochtend nog kreeg ik terug een nieuwe aanvraag voor Brussel”, aldus de tevreden Managing Director die de ambitie heeft om de Scandinavische markt open te breken en ook naar andere markten te kijken, zoals Australië, Canada en de Verenigde Staten. “Ook voor Nederland willen we meer gaan betekenen”, aldus nog Tania De Grave die ook reeds heeft samengewerkt met alle hotels aanwezig op de stand van VISITFLANDERS. “Het is zeker interessant om hier op deze vakbeurs aanwezig te zijn en een bezoekje aan deze stand te brengen.”

Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/nl-117171-11734-48792-conventiebureaus-congresbureau-vlaanderen–toerisme-vlaanderen–meet-in-flanders.html

Shares

Pin It on Pinterest