All you need to know about the event sector

All you need to know about the event sector

Van der Valk Hotel Dennenhof behaalt het Green Key label

Vanaf 2023 mag VDV DH zich toevoegen aan de lijst van hotels die erkenning hebben gekregen van het internationale duurzaamheidslabel. Binnen de Van der Valk groep staan ecologisch en duurzaam ondernemen hoog in het vaandel.

Terugkijkend in de geschiedenis is Dennenhof tijdens het expo jaar in 1958 aangekocht door de familie Van der Valk. Sinds 2013 zijn er diverse verbouwingsfasen afgerond. “Enerzijds streven we naar comfort en eigentijdse luxe, anderzijds willen we de ecologische voetafdruk verkleinen en werken in een duurzame omgeving”, aldus directiepaar Marc en Marie-Paule Wohrmann.

Het hotel werkt al bijna 10 jaar samen met architectenbureau Luc Elsen en hoofdaannemer Van Hout Pro. Zowel de eerste als de tweede fase van de renovatie zijn gerealiseerd door deze twee bedrijven. Door de vele gesprekken die in de loop der jaren hebben plaatsgevonden, heeft Luc Elsen een duidelijk beeld van de visie die de familie Wohrmann wilt volgen, met name op het gebied van milieu en klimaat. Dit heeft ook te maken met de “groene” ligging van het hotel.

Dankzij het stimuleringsprogramma van de overheid is besloten om het bijgebouw een complete ‘make-over’ te geven. “Voor deze renovaties kozen we voor duurzame materialen en lokale leveranciers”, zegt Seppe De Rooij. Samen met zijn schoonvader, Marc Wohrmann, leidden zij de renovatiewerken. “De firma  Vorsselmans plaatste de kozijnen. “De vensters zijn voorzien van Hr++ glas“ aldus Stefaan Beyers van de firma Vorsselmans. Firma ELVE BVBA, ook uit de streek, regelde de elektriciteitswerken.

“Het behalen van het Green Key label is niet alleen een kwestie van afval scheiden, lichtsensoren installeren, waterbesparende technieken toepassen… maar ook een verantwoorde manier van werken”, legt manager Pierre van den Broek uit. “ Niet alleen de medewerkers die voor ons werken dragen bij, ook vragen we gasten bewust om te gaan met het milieu. Zo kunnen gasten die langer dan 1 nacht verblijven gebruik maken van een “green stay”, aldus Van den Broek. “

Zijn er nog verbouwingsplannen? “Een derde fase staat in de startblokken” weet Lindsey, dochter van Marc Wohrmann, te vertellen. “Het restaurant is qua structuur nog altijd hetzelfde gebleven als vroeger. Om met de tijd mee te gaan heeft dit gedeelte ook een grondige aanpak nodig. Het restaurant wordt vergroot en er komen nog hotelkamers bij. Ook hier heeft de architect weer rekening gehouden met de nodige ecologische en duurzame materialen” legt Lindsey uit.

Officiële Uitreiking van de Green Key is op 30 januari.

Vergaderhotel in Brasschaat – Hotel Dennenhof

Shares

Pin It on Pinterest